ØKONOMI: Christian Fredrik Aarnes erkjenner alt i retten. Foto. Steinar Grini / Finansavisen
ØKONOMI: Christian Fredrik Aarnes erkjenner alt i retten. Foto. Steinar Grini / FinansavisenVis mer

- Det var galskap å holde på slik jeg gjorde

Bedrageritiltalte Christian Fredrik Aarnes mistet bakkekontakten. Nå legger han seg flat i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg skjønner det er forferdelig galt å holde på sånn. Man ble revet med og jeg mistet bakkekontakten.

Det var en lavmælt Christian Fredrik Aarnes (29) som mandag sto i vitneboksen i Oslo tingrett, tiltalt for fem tilfeller av grove bedragerier og for å ha forfalsket regnskapsdokumenter, skriver Finansavisen i dag.

Fiktive regnskap Den unge investoren skal ifølge politiet henvendt seg fra meglerhus til meglerhus på flere kontinenter, og bedratt foretakene for til sammen 40,8 millioner kroner. I går erkjente Aarnes straffskyld for alle punktene i tiltalen.

Bedrageriene ble utført ved hjelp av fiktive regnskaper for det tomme investeringsselskapet RS Capital Management. I 2010 hadde han ifølge de uriktige regnskapene eiendeler til en verdi av 54 millioner kroner. Året etter viste de fiktive tallene verdier for 72 millioner kroner, noe som var veldig galt og lite i takt med virkeligheten, skriver avisen.

Går på Nav 29-åringen, som i dag bor i Tønsberg og går på Nav, forklarte at han den siste perioden før han ble pågrepet, hadde han sittet foran PC-skjermene i luksusleiligheten på Tjuvholmen fra søndag kveld til fredag kveld hver uke, skriver Finansavisen.

Han forklarte også at søvnløshet og rusmidler medførte at tapene i virksomheten akselererte. Da han ble arrestert sensommeren 2011, veide han 51 kilo og var langt nede.

- Du vil få ubetinget fengsel. Hvordan ser du på det, spurte forsvarer Johnny Veum.

- Ikke veldig positivt, men det går ikke an å subbe bena i bakken og utsette og utsette. Det blir ikke bedre. Jeg ser positivt på å få ting lagt bak meg.

Flere nyheter - Komisk billige aksjer
- Ingen dramatikk i boligmarkedet
Oljegründere fra Sandnes selger med kjempegevinst