Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var gledelig å se hvor godt han så ut

Mathilde Moland besøkte Tjostolv Moland i fengselet i Kisangani.

STERKT MØTE: Mathilde Moland utenfor fengselet i Kisangani, der hun nettopp møtte sin sønn for første gang siden han ble arrestert i mai. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
STERKT MØTE: Mathilde Moland utenfor fengselet i Kisangani, der hun nettopp møtte sin sønn for første gang siden han ble arrestert i mai. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mathilde Moland kom nettopp ut av fengselet i Kisangani, etter å ha hatt sitt første møte med den drapsdømte sønnen Tjostolv Moland siden han ble arrestert i mai.

- Det var gledelig å se hvor godt han så ut, sier Mathilde Moland til Dagbladet.

Hun gråt da hun kom ut av fengselet.

- Det er gledestårer, sier hun.

- Jeg husker ikke en gang hva det første jeg sa til ham var. Møtet var veldig gledelig.

- Har infeksjoner
Mathilde Moland har fulgt rapportene om sønnens helse tett, og har naturlig nok vært spent på hvordan det ville bli å møte sønnen. I dag er hun svært lettet over hvordan han framsto.

- Jeg spurte ham om helsa. Han har urinveisinfeksjon og en amøbeinfeksjon, men psyken virklet veldig bra. Han har også fått trent litt, sier Mathilde Moland.

- Det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd. Tjosltolv felte noen tårer. Jeg og måtte felle noen gledestårer. Det var stort og det var godt og jeg gleder meg til å kunne prate med i mer fredelige omgivelser i morgen. Nå var det mange tilskuere som overvar dette. Selv om ikke de skjønte hva vi sa så var det ikke så veldig personlig. Men det var greit og jeg tror jeg skal få en god natt i natt.
 
Mathilde Moland hadde det korte møtet i fengselet sammen med fengselsdirektøren, legen Terje Erlid og predikanten Rune Edvardsen.

- Det var en sterk opplevelse å se mor og sønn. Dette tror jeg er godt for både Tjostolv og Joshua, sier Erlid til Dagbladet.

- Jeg har ikke gjort noen medisinsk observasjon, men vil snakke med UD om det videre arbeidet, sier han.

Tilbake i morgen
Mathilde Moland skal tilbake til fengselet i morgen. Da skal hun ha med alle tingene hun har hatt med til ham fra Norge.

Før møtet mellom Mathilde Moland og sønnen ble pressen vist bort, med trussel om at kameraene deres ville bli tatt fra dem, melder Dagbladets reporter på stedet, Øistein Norum Monsen.

En stor folkemengde har samlet seg utenfor fengselet, samt en del av dommertribunalet, men ifølge tilhørere Dagbladet har snakket med har dette ikke noe med Mathilde Molands besøk i fengselet å gjøre.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

PÅ FLYET TIL NAIROBI: Mathilde Moland klarer ikke å holde tårene tilbake når hun ser gjennom fotoalbumet som viser sønnen Tjostolv med barnebarnet på fanget. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PÅ FLYET TIL NAIROBI: Mathilde Moland klarer ikke å holde tårene tilbake når hun ser gjennom fotoalbumet som viser sønnen Tjostolv med barnebarnet på fanget. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media