BESTEVENNEN: I dette huset i Nordvågen utenfor Honningsvåg startet festen for Simon Johan Jensen lørdag. Ifølge bestevennen (24) hadde Jensen planer om å flytte inn der. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / Nordlys
BESTEVENNEN: I dette huset i Nordvågen utenfor Honningsvåg startet festen for Simon Johan Jensen lørdag. Ifølge bestevennen (24) hadde Jensen planer om å flytte inn der. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / NordlysVis mer

- Det var god stemning, også mellom Simon og drapssiktede

Bestevennen til Simon Johan Jensen sier knivstikkingen er ufattelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Simon Johan Jensen (21), som i går morges ble stukket til døde i en leilighet i Honningsvåg i Finnmark, var i godt humør før han dro på nachspiel. Det forteller Jensens bestevenn (24) i Honningsvåg, til Nordlys.

Avisa møtte 24-åringen sent i går kveld, hjemme i fiskeværet Nordvågen, fem kilometer nord for Honningsvåg sentrum.

- Det som har skjedd er helt ufattelig. Ingen forstår hvordan dette skjedde. Simon var en snill og grei kar, sier vennen til Nordlys.

Bestevennen ønsket ikke å stå frem med navn, men forteller gjerne om vennens siste bevegelser før dødsdramaet søndag morgen.

Fest med gode venner Ifølge 24-åringen ankom den nå avdøde 21-åringen Honningsvåg med hurtigruta fredag ettermiddag.

Natt til lørdag sov han hjemme hos kompisen i Nordvågen, før de lørdag kveld bestemte seg for å ta en fest med gode venner.

Kvelden startet i Nordvågen, før de ved midnatt dro til Nøden pub i Honningsvåg. Der kom de i snakk med den nå drapssiktede 24-åringen fra Honningsvåg.

De traff også en kvinne som etter det Nordlys erfarer skal ha blitt eneste vitnet til dødsdramaet senere på natten.

- Vi satt der rundt et bord alle sammen og hadde det hyggelig. Det var god stemning, også mellom Simon og drapssiktede, sier vennen til Nordlys.

Klokka 02.00 så han Simon for siste gang. Da var han på vei til et nachspiel sammen med flere andre. Klokken 05.45 Søndag morgen ble Vestfinnmark politidistrikt varslet om knivstikkingen.

Varetektsfengsles En lokal 24-åring er pågrepet og siktet for drap, bekreftet Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet sent i går kveld.

- 24-åringen blir framstilt for varetektsfengsling idag eller imorgen, sier politiadvokat Jon Mjellekås ved Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet nå i formiddag.

Han forteller at politiet har skjellig grunn til mistanke, men ønsker ikke kommentere om det er funnet noe drapsvåpen etter knivstikkingen i går morges.

- Jeg kan ikke gå inn på noe motiv, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Skulle flytte 21-år gamle Simon Johan Jensen har i flere år jobbet på båt, og mange ganger gått i land i Honningsvåg. Slik har han skaffet seg et nettverk i finnmarksbyen.

- Jeg møtte ham for første gang for tre-fire år siden på en fest. Siden har vi vært bestevenner, forteller den 24 år gamle bestevennen til Nordlys.

Da Simon ankom fredag, skulle han ifølge den 24 år gamle vennen bosette seg permanent sammen med ham i Nordvågen.

Planen var ifølge vennen at de skulle kjøpe seg hus sammen, og at Simon skulle skaffe seg jobb i Honningsvåg. På sikt drømte han om å eie sin egen båt.

I stedet endte livet hans på tragisk vis søndag morgen.

Har du informasjon om denne saken eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.