Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var grusomt å se på. Jeg ble kvalm

Helge-André (40) var på stedet kort tid etter dødsulykken der vogntog traff buss i Ringerike.

GRUSOMT: Helge-André Kirkerud bor like i nærheten av området der ulykken skjedde, og forteller om dødsulykken der tre personer, to menn og en kvinne, mistet livet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GRUSOMT: Helge-André Kirkerud bor like i nærheten av området der ulykken skjedde, og forteller om dødsulykken der tre personer, to menn og en kvinne, mistet livet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VEME (Dagbladet): Han lå og sov da ulykken inntraff. Men da soverommet ble opplyst av blålys og helikoptrene begynte å svirre i lufta, måtte Helge-André Kirkerud (40) stå opp for å se hva som skjedde.

Han bor noen hundre meter unna ulykkesstedet der et vogntog krasjet i en buss i Soknedalsveien i Veme i Ringerike kommune.

- Jeg har aldri sett så mye blålys i midt liv. Det så ut som en skikkelig ulykke, og jeg skjønte at det var alvorlig, sier Kirkerud til Dagbladet.

- Grusomt 40-åringen satte seg på snøscooteren og kjørte til et område der han kunne få med seg hva som skjedde. Der så han vogntoget nærmest inne i passasjerbussen.

- Det var en ekkel episode. Det var helt grusomt å se og høre på. Jeg ble kvalm, sier Kirkerud.

- Da jeg kom tilbake sa jeg til kona at jeg ikke skulle dratt ned. Jeg tenker på det hele tida, sier han videre.

Synes synd på siktet sjåfør Kirkerud har selv vært vogntog-sjåfør og forteller at han også føler med sjåføren som nå er siktet i saken.

- Jeg synes veldig synd på ham. I tillegg til at veien er smal og ujevn, ble det brått veldig glatt i går, sier han.

Ifølge 40-åringen, som har bodd i området hele livet, har det skjedd en rekke ulykker på strekningen.

- Det er skummelt, men det er en ulykkesbelastet vei. Det har vært flere ulykker, og riksveg 7 er kjent som en elendig vei, sier Kirkerud.

MARKERTE: Dagbladet oppsøkte ulykkesstedet etter lysets frambrudd. Der hadde politiet markert objekter i veikanten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MARKERTE: Dagbladet oppsøkte ulykkesstedet etter lysets frambrudd. Der hadde politiet markert objekter i veikanten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart