- Det var ham eller oss

Da torpedo Eivind Johansen (30) stormet opp trappa til 3. etasje i klubbhuset til Untoutchables, ble han møtt av tre MC-medlemmer med våpen i hendene. - Det var ham eller oss, har MC-medlemmene forklart politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarerne hevder drapet skjedde i nødverge. I går meldte to nye personer seg i saken.

- Disse personene var i en håpløs situasjon, der det enten var snakk om at de alle tre ble tatt av dage, eller bare han som faktisk ble tatt av dage, sier advokat Oscar Ihlebæk. Han forsvarer en 28-åring som meldte seg i går.

Johansen ble drept da en 26-åring, som er medlem av MC-klubben, åpnet ild med revolveren sin. De fire skuddene fra det grovkalibrete våpenet traff torpedoen i overkroppen og hodet. Etter det Dagbladet er kjent med var også de to andre MC-medlemmene som overvar drapet, bevæpnet. Trolig hadde de avsagde haglgevær i hendene.

Nødverge

Advokat Tore Ihlebæk, som forsvarer 26-åringen som skjøt torpedoen, beroper seg nødvergeparagrafen.

- Han var livredd og overbevist om at Eivind Johansen ville drepe ham, sier Tore Ihlebæk.

Forklaringene til de seks som er fengslet i saken, stemmer etter det Dagbladet erfarer godt overens.

- Min klient har fortalt at Johansen kom rasende opp trappa mens han ropte og skrek. De var vettskremte og trodde han var væpnet, sier Oscar Ihlebæk, som forsvarer 28-åringen.

Etter det Dagbladet erfarer var det ikke mørkt i gangen, selv om lyset hadde gått. Alle tre skal ha stått med skytevåpen i hendene da torpedoen kom opp trappa.

- Dette er et skoleeksempel på en nødvergesituasjon, sier Oscar Ihlebæk til Dagbladet.

Slosskamp

Drapet skjedde tirsdag ved 14.30-tida. Eivind Johansen hadde meldt sin ankomst til MC-klubben for å ta et oppgjør med 26-åringen. Etter det Dagbladet erfarer krevde Johansen penger i forbindelse med et bilsalg. I tillegg ville han stramme opp 26-åringen etter at denne hadde slengt kommentarer til den fryktede torpedoen.

26-åringen ble overrasket av torpedoen i klubbhusets verksted i første etasje. Ifølge mannens forklaringer skal torpedoen ha rundjult han.

- Min klient har fortalt at han flyktet i redsel opp i tredje etasje, der han visste at det var andre MC-medlemmer, sier forsvarer Tore Ihlebæk.

Framstilles i dag

De to personene som meldte seg for politiet i går, vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen.

- Jeg har bedt politiet om en ukes varetektsfengsling i denne saken. Det er viktig at politiet får tid til å ordne opplysningene, sier advokat Oscar Ihlebæk.