- Det var han som kom med mat. Det var han som voldtok meg

Elisabeth insisterer på at moren Rosemarie var helt uvitende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMSTETTEN (Dagbladet): - Josef Fritzls motiv var å gjenskape sin første familie med datteren, sa etterforskningsleder Franz Polzner på en pressekonferanse i går.

- Han hadde i realiteten tre liv. Ett med sin opprinnelige familie, der barna nå er voksne. Ett med adoptivbarna han hentet opp fra kjelleren. Og ett med Elisabeth og barna i kjelleren, sier Polzner.

I sin første samtale med politiet, har incestofferet Elisabeth Fritzl (42) insistert på at moren Rosemarie var helt uvitende om Josef Fritlzs dobbeltliv.

- Mamma visste ingenting, skal Elisabeth ha sagt til etterforskerne, ifølge den tyske avisa Bild.

Politioberst Franz Polzer bekrefter denne uttalelsen overfor Dagbladet.

- Det var han som gjorde det. Det var han. Det var han som låste meg inne. Det var han som kom med mat. Og det var han som voldtok meg, sa Elisabeth ifølge Polzer.

Moren og søsteren hennes Christine lette i årevis etter Elisabeth, på togstasjoner og der hjemløse pleide å oppholde seg. I brevene Fritzl tvang Elisabeth til å skrive, sto det at hun hadde rømt hjemmefra for å bli med i en sekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.