<strong>AKTOR OG FORSVARER:</strong> Statsadvokat Marit Bakkevig (t.h) fortalte i retten i dag at det er mange unge gutter som er fornærmet i saken. Her sammen med lastebilsjåførens forsvarer, Svein-Harald Foss. Foto: Sigrid Moe / Dagbladet
AKTOR OG FORSVARER: Statsadvokat Marit Bakkevig (t.h) fortalte i retten i dag at det er mange unge gutter som er fornærmet i saken. Her sammen med lastebilsjåførens forsvarer, Svein-Harald Foss. Foto: Sigrid Moe / Dagbladet Vis mer

- Det var hans måte å betale tilbake for den hjelpa jeg ga ham

Den overgreptstiltalte lastebilsjåføren sier at det var seksuell kontakt mellom han og den fornærmede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lillehammer (Dagbladet): En lastebilsjåfør er tiltalt for å ha forgrepet seg på 20 unge gutter. Han erkjenner ikke straffskyld.

Tidligere i dag har en av de fornærmede forklart hvordan kontakten mellom ham og lastebilsjåføren var. De fikk først kontakt da den fornærmede var 16 år.

Han fortalte at lastebilsjåføren kontaktet ham på Gaysir, et nettsted for homofile, og fortalte at han hadde fått en slags anmerkning på ham.

- Han forklarte at de var tre kontrollører, og at han kunne overbevise de andre om at jeg var seriøs, men at det ville koste ham mye tid og krefter å ordne opp i dette, sier han fra vitneboksen. 

- Ikke nødvendig Han forklarte videre at han fort skjønte at den tiltalte ønsket noe seksuelt som motytelse.

Den tiltalte forklarer at han ble kontaktet av representanter for Gaysir, eller noen som utga seg for å være det, og fikk beskjed om at de mistenkte at den fornærmede ikke var den han utga seg for å være, og at dette var noe han måtte sjekke opp.

Han forklarer videre at han møtte den fornærmede, og at de snakket sammen om disse anklagene, og at de hadde seksuell kontakt, etter den fornærmedes ønske.

- Det hadde ikke vært nødvendig i det hele tatt. Det var hans måte å betale tilbake for den hjelpa jeg ga ham, sier den tiltalte.

Han forklarer seg med flere håndskrevne sider med notater foran seg, og blar og leser fra dem innimellom.

- Vet ikke Når aktor Marit Bakkevig spør om han tror at de ville hatt sex om det ikke hadde vært for meldinga fra de han trodde var Gaysir, så svarer han at han at det er umulig å vite.

Han forteller også at det er mulig at noen prøver å ødelegge for ham, ved å blant annet utgi seg for å være representanter for Gaysir.

En annen mann, som var 15 år da han først traff den tiltalte, har også forklart at han møtte lastebilsjåføren gjennom Gaysir, og at han forklarte at han hadde fått en melding om autensiteten profilen.

Han forklarte at han og en kompis opprettet profilen for moro skyld.

- Han sa at han ville finne ut om jeg var den jeg utga meg for å være, og at han ville ha nakenbilder av meg, sier mannen i vitneboksen.

Nakenbilder
Han forklarte at den tiltalte truet med å sende nakenbildene til familien og vennene hans, og med politianmeldelse for Gaysir-profilen, og at han krevde sex for at han som motytelse.

- Hvis ikke jeg ble med på det han ønska, så ville han sende nakenbildene til familien min, sier han.

Den tiltalte sier at dette bare er løgn, og at det seksuelle ble initiert av mannen, som da var tenåring.

I 2003 ble lastebilsjåføren dømt for besittelse av barneporno, og i 2005 ble han dømt for overgrep på en 14-åring i Sverige.

Omfanget av saken ble oppdaget da politiet ransaket den tiltaltes hjem i februar 2011, etter at en av de fornærmede hadde anmeldt ham. Der fant de ting som tydet på at denne saken hadde fornærmede fra flere landsdeler.

Saken skal gå fram til 8. mars for Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer