- Det var helt fryktelig

Kvinne påkjørt av t-banen på Majorstua stasjon. Sjokkerte passasjerer ble vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne ble hardt skadd, da hun ble påkjørt av t-banen på Majorstua stasjon i 14.10-tida i ettermiddag. Ifølge øyenvitner så kvinnen ut til å ha fått omfattende skader i begge beina.

Ullevål universitetssykehus opplyser overfor Dagbladet.no at kvinnen har skader i hodet og bruddskader. Skadene er alvorlige og tilstanden er stabil. Ifølge sykehuset er kvinnen i midten av 40-årene.

- En kvinne er alvorlig skadd og fraktet til Ullevål sykehus, sa operasjonsleder Kjell Julstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no like etter hendelsen.

18 år gamle Carina Løvland ble ufrivillig øyenvitne til den dramatiske ulykken på Majorstua.

- Jeg så en kvinne ytterst på perrongen som virket ustø. Plutselig falt hun ned i skinnegangen samtidig som t-banen kom. En mann skrek «stopp!» og slapp alt han hadde i hendene før han hoppet ned for å hjelpe. Da lå hun fire-fem meter under vogna. Jeg hørte bare masse skrik, forteller hun.

Ifølge Løvland ble den skadde kvinnen dratt opp på perrongen av den uredde mannen.

- Da hun ble dratt opp på perrongen så vi at hun hadde mistet begge beina, sier Løvland til Dagbladet.no.

T-banetrafikken sto lenge stille på Majorstua, men 15.30-tida kjørte Oslo sporveier enkelte tog i østgående løp.

Mange reisende ble hjelpeløse vitner til det som skjedde. Et av dem sier til Dagbladet.no at det var svært mye folk på t-banestasjonen da ulykken skjedde på vestgående side.

- Det virket som om kvinnen var ruset, før hun falt eller hoppet. Hun var bevisst hele tiden og skrek, det var helt fryktelig, sier vitnet.

Da Dagbladet.no ankom ulykkesstedet ble en liten gutt tatt hånd om av helsepersonell etter å ha besvimt av påkjenningen.

HAVNET UNDER: Etter å ha blitt påkjørt av T-banen ble den hardt skadde kvinnen liggende 4-5 meter under toget. Her brannvesen og politi som senere undersøkte ulykkesstedet. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
HAVNET UNDER: Etter å ha blitt påkjørt av T-banen ble den hardt skadde kvinnen liggende 4-5 meter under toget. Her brannvesen og politi som senere undersøkte ulykkesstedet. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Kvinnen som så hendelsen var selv på vei hjem og ventet på t-banen på perrongen. Hun forteller at det var mye folk som ventet på banen, blant andre mange av deltagerne i Norway Cup.

Hun sier at perrongen raskt ble ryddet for folk og kvinnen kjørt avsted med ambulanse.

- Det var bare bra de fikk folk unna, for det var helt grusomt.

T-baneføreren ombord i ulykkestoget ble etter kort tid tatt hånd om av et kriseteam.

- Det var helt fryktelig
<B>ØYENVITNE:</B> 18 år gamle Carina Løvland så den gruoppvekkende ulykken.