- Det var hun som startet det

Mannen (34) som slo 16-åring bevisstløs, hevder hun ikke hadde noe «snilt ansikt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildene av det tilsynelatende uprovoserte angrepet i Plaistow øst i London har gått verden rundt denne uka etter at politiet offentliggjorde en overvåkningsvideo som viste det feige angrepet.

Videoen førte til at politet fikk et anonymt tips om hvem mannen var, og onsdag ble en 34-årig mann pågrepet.

Han har nå forklart seg for politiet, og forklaringen hans vekker nesten like mye oppsikt som det brutale overfallet.

- Jeg innrømmer det, jeg hadde drukket og røyket for mye den dagen, har 34-åringen forklart ifølge The Mirror.

- Det var hun som startet det, hun hadde ikke noe snilt ansikt. Hun fikk meg til å føle meg som en stakkar fattiglus med ansiktsutrykkene sine, skal han ha forklart.

Fikk ødelagt leppa og tenner Den 16-årige jenta ble slått bevisstløs av slaget. Hun fikk ødelagt tenner og leppa av slaget, men ble skrevet ut av sykehuset samme dag.

Angrepet, som foregikk utenfor en pub i den østlige bydelen Plaistow, ble fanget av overvåkingskameraer. Etter at klippet ble kringkastet i media, har Storbritannia reagert med massiv avsky.

På videoen ser man jenta spasere langs fortauet, før en mann løper opp bak henne og rett og slett slår henne i bakken med full kraft - før han snur og forsvinner. Politiet har slått fast at det dreier seg om et uprovosert angrep.

- Det er noe av det mest sjokkerende jeg har sett; det er så tilfeldig, sier etterforsker Glenn Peach til BBC.

Ble liggende Jenta har forklart at mannen fulgte etter henne fra hun gikk ut døra hjemme i 12.30-tida, og angrep etter ca. 500 meter. Etter angrepet ble hun liggende på fortauet, før hun fikk hjelp og ble fraktet til sykehus.

- Det var virkelig ille; jeg hadde hodepine, var oppskrapet på kinnet, tennene verket fordi biter var blitt slått løs, og jeg kunne ikke snakke, sier hun til avisa Telegraph.

- Jeg håper han blir tatt, så han ikke gjør det igjen mot andre; jeg håper jeg er hans siste offer, sa voldsofferet til TV-kanalen ITV.

TATT: 34-åringen innrømmer at han slo ned jenta, men hevder det var hennes skyld.
TATT: 34-åringen innrømmer at han slo ned jenta, men hevder det var hennes skyld. Vis mer