VITNET: Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontrakt  i Color Line, Helge Otto Mathisen, bekrefter at det aldri var avtalt noe møte med Øygard på en av de sentrale datoene i overgrepssaken.
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VITNET: Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontrakt i Color Line, Helge Otto Mathisen, bekrefter at det aldri var avtalt noe møte med Øygard på en av de sentrale datoene i overgrepssaken. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Det var ikke avtalt noe møte med Øygard

Øygard sier han hadde tenkt å møte Color Line-sjef under en tur med jenta til Oslo og Larvik, men gjorde aldri en avtale om dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det har vært et tilbakevendende tema i overgrepssaken mot Rune Øygard hva som var det jobbmessige formålet med en reise til Oslo og Larvik på sensommeren i fjor.

Øygard overnattet på Farris Bad i Larvik med fornærmede på samme rom, og jenta har i retten forklart at det ble begått overgrep ved denne anledningen.

I ordførerens møtekalender hadde han ført inn et møte med Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line. I retten har Øygard hevdet at han bare hadde en intensjon om et slikt møte og at han foretrekker å fastsette avtaler spontant.

- Jeg hadde som mål å få til noe, men som ikke var så avtalefestet. Jeg hadde satt opp som mål at jeg skulle få til noen møter som ikke ble noe av, sa ordføreren i retten for en uke siden.

Øygard hevder at det var jenta som insisterte på å gjennomføre overnattingsturen til Farris Bad.

Mathisen vitnet i dag per telefon i Sør-Gudbrandsdal tingrett, fordi påtalemyndighetne ville ha klarlagt omstendighetene rundt møteambisjonene med Color Line.

Hadde du kontakt med Øygard i fjor?, spurte aktor

 - Ikke så vidt jeg husker, sier Mathisen.

Han bekrefter at han aldri var i dialog med Øygard om et møte de aktuelle datoene.

 - Jeg ble ringt opp av politiet og spurt om et møte i Larvik. Det har ikke funnet sted. Det var ikke avtalt noe møte, sier konserndirektøren.

Han mener imidlertid  at det ikke er utenkelig at Øygard kunne bedt ham om et møte på kort varsel.

 - Øygard er en aktiv og ivrig mann som er frampå. Hadde han ringt meg og bedt om et møte mens han var på reise eller noe slikt, hadde han fått ja, sier Mathisen.

- Kunne du møtt ham 5. august i fjor, spurte statsadvokat Thorbjørn Klundseter

- Da var jeg på vei til hytta med familien på Sørlandet, sier konserndirektøren.