- Det var ikke et spill

I går ble voldtektsanklagen fra Cathrin Rustøen mot lederen i Oslo FpU, Chim Kjølner, henlagt. Cathrin Rustøen, som utløste et skred av sexanklager i Frp, nekter for at anklagene var ledd i et politisk spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre måneder etter at Cathrin Rustøen detonerte bomben «Jeg er blitt voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp», er påtalemyndighetens svar klart. I mars la de vekk saken mot tidligere Frp-nestleder Terje Søviknes ut ifra «intet straffbart forhold». Flere andre påstander fant ikke politiet engang grunn til å etterforske.

I går ble voldtektsanklagen fra Rustøen mot den permitterte Oslo FpU-lederen Chim Kjølner henlagt «ut ifra bevisets stilling».

Ikke anmeldt

Dermed har den største sexskandalen i et norsk parti ikke fått noen påtalemessige konsekvenser. De politiske følgene har derimot vært brutale.

Terje Søviknes falt som rikspolitiker etter at han måtte innrømme seksuell omgang med en 16 år gammel jente på FpUs landsmøte i Langesund i fjor. På det samme møtet hevder Rustøen at hun ble voldtatt, men hun valgte å ikke anmelde forholdet. I stedet tok hun opp saken på Hordaland Frp's årsmøte i februar i en tale som en av opprørerne i partiet, Lars Helming, hjalp henne med å skrive.

Skuffet

Cahtrin Rustøen innrømmer nå overfor Dagbladet at hun kunne ha handlet annerledes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer