Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var ikke kona likevel

Atle Hamre tilstår momsbedrageri i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atle Hamre tilstår momsbedrageri som kona opprinnelig var siktet for. Bedrageriet gjelder import av en travhest.

Atle Hamre som i januar ble dømt til fire års fengsel for pengeutpressing av investoren Trond Wilhelmsen, kjøpte hesten The Seeker for penger han hadde lånt av nettopp Wilhelmsen.

Da hesten ble importert fra USA til Norge i kona Trude Hamres navn, avslørte Tollvesenet at hesten var tollet inn for en brøkdel av den egentlige verdien, skriver VG.

Mens hestens verdi var oppgitt til 4.700 dollar, hadde Atle Hamre i virkeligheten betalt 150.000 dollar for hesten i USA, skriver avisa.

I norske kroner utgjør forskjellen 213.405 kroner i unndratt moms.

- Nå har Atle Hamre tilstått at det var han som sto bak importen, sier leder for økoteamet i Vestfold politidistrikt, Jan Stapnes.

I dag møter Atle Hamre i såkalt tilståelsessak i Sandefjord tingrett. (NTB).

 IKKE KONAS SKYLD:  Tidligere travkusk og hestehandler Atle Hamre møter i dag i en såkalt tilståelsessak i Sandefjord. Han sier nå at det var han selv, og ikke kona Trude, som jukset med importverdien av hesten The Seeker. Med bokført verdi 4.700 dollar og ikke den reelle kjøpsprisen på 150.000 dollar ble staten snytt for over 200.000 kroner i moms. Her med sin forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud i tingretten i Kristiansand i desember i i fjor, der han ble dømt til fire års fengsel for utpressing av forretningsmannen Trond Willy Wilhelmsen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix.
IKKE KONAS SKYLD: Tidligere travkusk og hestehandler Atle Hamre møter i dag i en såkalt tilståelsessak i Sandefjord. Han sier nå at det var han selv, og ikke kona Trude, som jukset med importverdien av hesten The Seeker. Med bokført verdi 4.700 dollar og ikke den reelle kjøpsprisen på 150.000 dollar ble staten snytt for over 200.000 kroner i moms. Her med sin forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud i tingretten i Kristiansand i desember i i fjor, der han ble dømt til fire års fengsel for utpressing av forretningsmannen Trond Willy Wilhelmsen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media