Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var ikke meg

13-åring nekter for å stå bak hengningsforsøk på 11-åring.

DØDEN NÆR: 11-åringen ble funnet hengende i dette treet langfredag kveld. Rett ved ligger en lekeplass som var full av barn. Likevel skal ingen ha sett hva som skjedde. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet
DØDEN NÆR: 11-åringen ble funnet hengende i dette treet langfredag kveld. Rett ved ligger en lekeplass som var full av barn. Likevel skal ingen ha sett hva som skjedde. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi har i dag gått ut med opplysninger om at to norske gutter er mistenkt for å stå bak hengningsforsøket langfredag. En norsk 11-åring ble da funnet hengende fra et tre med ei løkke rundt halsen ved Haganäsets camping i Åmotfors.

De to norske guttene på 13 og 14 år etterforskes for mordforsøk, skriver politiet i en pressemelding.

Nekter skyld Til Dagbladet forteller faren til 13-åringen at gutten nekter for å ha noe med saken å gjøre.

- Det var ikke meg, sier han ifølge faren.

- 14-åringen var ikke en gang på campingplassen da dette skjedde, sier faren til Dagbladet.

Han forteller at mistanken mot sønnen er en forferdelig påkjenning. Bedre blir det ikke av den mangel på informasjon han føler politiet gir dem.

- Han så ingenting Også moren til den norske 13-åringen fortviler.

- Min sønn stiller seg helt uforstående til det som skjedde. Han synes det er rart at ingen har sett noe. De var mange barn der. Min sønn har fortalt at han var ved bålplassen langt nedenfor og så ingenting, sier moren til VG Nett.

Familien feiret påske på Haganäset campingplass i Åmotfors utenfor Charlottenberg i Sverige. Det samme gjorde nærmere 200 andre nordmenn.

Blant dem en 11-åring som langfredag ble funnet hengende i et tre rett ved en lekeplass.

Løkke rundt halsen - Det er rart ingen har sett hva som skjedde, sier faren til Dagbladet.

Ifølge 11-åringens far skal sønnen ha blitt holdt bakfra og løftet opp med ei løkke rundt halsen. Politiet mener det ble brukt en pinne for å stramme repet rundt 11-åringens nakke.

Ifølge svensk politi har avhør av de to norske guttene ført til at mistanken opprettholdes. På grunn av barnas lave alder var det ikke aktuelt med varetektsfengsling. Begge barna er nå hjemme i Norge.

Etter hva Dagbladet kjenner til skal det ha kommet inn tips også på andre personer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media