Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var ikke oss

- Et terroristangrep, sa Mokvas borgermester Jurij Lusjkov om bomben som gikk av i T-banestasjonen ved Puskin-plassen midt i Moskva. «Terrorist» på russisk betyr tsjetsjener. Men Tsjetsjenias president Aslan Maskhadov benektet i går hardnakket at tsjetsjenske opprørere står bak bombeaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben gikk av midt i rushtida og drepte minst åtte mennesker samtidig som mer enn 50 ble skadd. Like etter at bomben var gått av, strømmet tykk svart røyk ut fra T-baneundergangen og dusinvis av mennesker løp i panikk, blodige og nedsotet, opp til Puskin-plassen. Kort etter ble en annen bombe funnet like i nærheten og uskadeliggjort.

Moskvas borgermester sa også i går at hensikten med bomben åpenbart var å drepe og skade sivile.

Fryktet aksjon

Bombeeksplosjonen kom to dager etter at russiske styrker var satt i alarmberedskap av frykt for mulige angrep fra tsjetsjenske separatister som ville markere årsdagen for opprørernes innmarsj i den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj 6. august 1996.

De tsjetsjenske opprørerne kaller nå 6. august for sin uavhengighetsdag.

Sprengstoffbeslag

I går formiddag beslagla agenter fra kontoret mot organisert kriminalitet stor mengder sprengstoff i flere raid i Moskva og i Ryazan noe lenger sør. Ifølge telegrambyrået Itar-Tass hevder det russiske innenriksdepartementet at sprengstoffet skulle brukes i terroristangrep fra tsjetsjenske opprørere.