Det var ikke sprengstoff i kofferten på Rygge

Bomberobot undersøker innholdet.

BOMBEGRUPPA PÅ STEDET Kofferten er funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen. Politiet mistenker at det kan være en sprengladning og bombegruppa er nå på plass. Foto. Andreas Utberg/Freddie Larsen.
BOMBEGRUPPA PÅ STEDET Kofferten er funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen. Politiet mistenker at det kan være en sprengladning og bombegruppa er nå på plass. Foto. Andreas Utberg/Freddie Larsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold melder i kveld om at det er funnet en mistenkelig koffert på Moss lufthavn Rygge. En bomberobot har skutt opp kofferten.

Det viste seg at det ikke var sprengstoff i kofferten.

Lenge usikkert I løpet av fredagskvelden kom det meldinger om at det kunne vise seg å være sprengstoff i kofferten som ble funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen. Det viste det seg å ikke være.

-  Det som har skjedd nå er at bombegruppa har skutt med vann på kofferten, slik at kofferten åpnet seg, og nå sjekker vi innholdet, sier operasjonsleder Terje Morstad til Dagbladet.

Ingenting skjedde da kofferten åpnet seg.

- Vi fikk melding om funnet klokken 19.22, forteller operasjonsleder i Østfold-politiet, Tom Sandberg, til Dagbladet. Vi mistenker at det kan være en sprengladning.

- Hva er det som gjør at dere tror at dette kan være en sprengladning?

- Det er basert på meldingen vi fikk fra de som fant kofferten, og det innsatsleder så på stedet.

Sandberg ønsker ikke å kommentere hvordan innholdet så ut.

- Har det kommet noen trusler mot lufthavnen?

- Nei, det har det ikke, sier Sandberg.

Ved siden av terminalen
- Kofferten ble funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen, og vi fikk melding av noen som hadde tilhold i det kontorbygget.

Det er ti politibiler og fire ambulanser på stedet, sier et vitne på stedet.

Lufthavnen åpen Politiet opplyser at de har sperret av et område rundt kontorbygget, og at dette er evakuert.

- Terminalbygget er åpent, og folk kommer seg både inn og ut, sier Sandberg.

Han sier at det likevel må påregnes noen forsinkelser, ettersom noen innganger må holdes lukket.

SPERRET AV BYGG: Kofferten er funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen på Rygge. Foto. Andreas Utberg/Freddie Larsen.
SPERRET AV BYGG: Kofferten er funnet i et kontorbygg ved siden av terminalen på Rygge. Foto. Andreas Utberg/Freddie Larsen. Vis mer