- Det var ingen forventning om at han skulle ha våpen

Politiet har tidligere vurdert at mannens helsesituasjon tilsier at han ikke burde ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en politiaksjon som varte i åtte timer, ble en 69 år gammel mann pågrepet for å ha skutt og skadd en politimann på Vinstra.

Mannen ble pågrepet hjemme i sin egen stue, etter at politiet hadde forsøkt å forhandle per telefon og via megafon på utsiden av boligen.

Mannen løsnet to skudd med hagle. Ett av dem traff politimannen. Tilstanden til politimannen skal ikke være alvorlig, og en skuddsikker vest kan ha reddet ham.

Fratatt jaktvåpen Politiet har tidligere vurdert at mannens helsesituasjon tilsier at han ikke burde ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

- Det var ingen forventning om at han skulle ha et våpen, men det er klart det går an å ha uregistrerte våpen eller å skaffe seg våpen som ikke registreres, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Politiaksjonen ble iverksatt etter en hendelse på legekontoret i Vinstra. - Han hadde oppført seg truende, og legen kontaktet politiet, sier politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet. Løsnet skudd Da politiet ankom stedet, var mannen borte. To politimenn forsøkte å kontakte ham hjemme, men da kom han ut med en hagle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer