Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var ingen kjente trusler mot henne

Politiet søker bredt i jakten på Galina Sandevas drapsmann.

DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia i går ettermiddag. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Politiet er kjent med at Sandeva kan ha endret frisyre og hårfarge i løpet av det siste året. Foto: Privat
DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia i går ettermiddag. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Politiet er kjent med at Sandeva kan ha endret frisyre og hårfarge i løpet av det siste året. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 28 år gamle kvinnen fra Dobrich i Bulgaria ble funnet drept i bilen sin på Bispekaia i Oslo i går ettermiddag. Siste sikre observasjon av henne er ved 20.30-tiden onsdag kveld.

Sandeva var et del av Oslos prostitusjonsmiljø, og solgte sex utendørs, blant annet under ei bru i Kongens gate ved Akershus Festning, et kjent sted for sexsalg i Oslo.

- Vi vet at hun var del av prostitusjonsmiljøet, men vet ikke hvor lenge hun har vært her. Hun er EØS-borger og kan sånn sett bevege seg fritt uten at det registreres noe sted, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Oslopolitiet kjente til kvinnen, men hadde ikke hatt kontakt med henne ut over det arbeid de normalt gjør i forhold til prostituerte.

- Vi har ikke noen opplysninger så langt om at det var noe trusselbilde mot henne, sier Metlid.
 
- Brutalt drap Politiet etterforsker bredt i jakten på gjerningsmannen. Metlid sier at politiet nå undersøker om hun kan være drept av en sexkunde.

- Det kan også være andre motiv eller årsakssammenhenger, sier Metlid.

- Det er et brutalt drap, sier Metlid.

Politiet har ikke villet gå inn på hvordan kvinnen ble drept. Dykkere har søkt i havnebassenget ved årstedet, men det er ikke kjent om det har gitt noe resultat.

Sandeva ble funnet i sin egen bil, en blå Ford Fiesta. Politiet har jobbet med sporsikring også utenfor bilen, men det har vært mye nedbør, både sludd og snø, i løpet av det knappe døgnet fra Sandeva sist ble observert til hun ble funnet i går ettermiddag.

- I dyp sorg Politiet ber nå om hjelp fra publikum for å løse drapsgåten.

Olav Lægdene er virksomhetsleder på Nadheim, som hjelper prostituerte. Han bekrefter at de kjente til Galina Sandeva.

- Vi kjente til henne fra prostitusjonsmiljøet. Dette berører mange, og i dag er vi i dyp sorg, sier Lægdene til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med en person som tidligere har møtt den avdøde kvinnen på et arrangement.

- Hun fremsto som en livsglad person med mye energi. Man ble i godt humør av å prate med henne. Jeg håper at det blir rettferdiggjort og at de finner ut hvem som har gjort det, sier mannen.

Galina Sandeva ble funnet død av venninner som var ute og lette etter henne, fordi hun var borte fra miljøet. De fant henne død på parkeringsplassen på Bispekaia og politiet ble varslet.

Siste sikre observasjon av henne er ved Stena Line-kaia noen få hundre meter fra åstedet, ved 20.30 tiden onsdag.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett Galina Sandeva fra onsdag kveld, og at personer som var i området Bispekaia onsdag 16. desember og 17. desember tar kontakt.

 

image: - Det var ingen kjente trusler mot henne
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media