Det var ingen løve

Det var huskatten Stribe som forårsaket løve-alarm i Danmark i påsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble påskeaften morgen slått alarm hos politiet i Grenå i Danmark etter at en meget opphisset dame ringte inn følgende melding:

- Det ligger en løve og soler seg i hagen min!

Tre timer seinere kom et nytt tips fra Kolind 15 kilometer unna. En mann på vei hjem fra Århus flyplass hevdet å ha sett et kattedyr på størrelse med en grand danois luskende rundt i skogbrynet. Mannen fikk også tatt bilder av beistet.

Politiet så alvorlig på saken.

Ikke normalt

- Det er ingen tvil om at de to har sett et dyr man normalt ikke ser i den danske naturen, opplyste vakthavende Hans Jørgen Fynbo ved Grenaa politi søndag.

Politiet kontaktet tidlig i etterforskningen dyrehagen i Ebeltoft, men de savnet ingen av sine store rovkatter.

I går fikk politiet omsider bildene som ble tatt av katten. Jesper Stagegaard, leder av Ebeltoft Zoo & Safari, avviste straks at det dreide seg om et villdyr.

- Alle store kattedyr har runde ører, mens dyret på bildet har spisse ører, sier Jesper Stagegaard til Aftonbladets utsendte i Danmark.

Cocker spaniel

Undersøkelser av stedet der katten er fotografert, viser at mankehøyden på katten ikke kan være mer enn 36 centimeter. Det tilsvarer en idealhøyden for en cocker spaniel-tispea.

Nå viser det seg at katten som ble sett i Handrup er huskatten Stribe, melder NTB. Den går for å være diger, men skal ikke være mannevond.

Det debatteres nå i Danmark om hvordan katten har klart å forflytte seg halvannen mil på tre timer. Det er ikke normalt for en huskatt, i alle fall ikke for en tjukkas som Stribe.

Stagegaard regner med at det dreier seg om to forskjellige katter.

IKKE SLIK: Derimot var huskatten Stribe på størrelse med en cocker spaniel.