ÅSTED: Det var her, utenfor en Shell-stasjon på Roa i Lunner kommune, at mannen som åpnet ild mot politiet selv ble skutt. Foto: Frank Hansen / Følgebilservice
ÅSTED: Det var her, utenfor en Shell-stasjon på Roa i Lunner kommune, at mannen som åpnet ild mot politiet selv ble skutt. Foto: Frank Hansen / FølgebilserviceVis mer

- Det var ingen spesielt dramatisk situasjon i utgangspunktet. Men det ble det da patruljen forsøkte å ta kontakt

Mann i 30-årene skutt av politiet etter skuddveksling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i starten av 30-årene ble natt til fredag rundt klokka 02.00 skutt av politiet på Hadeland, etter at han selv løsnet skudd mot politiet.

- Det var ingen spesiell dramatisk situasjon i utgangspunktet. Men det ble det da patruljen forsøkte å ta kontakt, sier retts- og påtalesjef Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Den involverte patruljen er fra nabopolitidistriktet Nordre Buskerud.

Mannen og hans medpassasjer hadde nemlig tidligere på natta stukket av fra politiet på Hønefoss. Politiet opplyser at mennene kom seg unna så raskt at det aldri ble snakk om noen biljakt, men patruljen fra Nordre Buskerud politidistrikt kjørte i retningen der bilen forsvant, for å se om de kunne finne den igjen.

Det gjorde de på Shell-stasjonen på Roa i Hadeland i nabopolitidistriktet Vestoppland, omtrent 30 km nord for Hønefoss. Og da patruljen tok kontakt, ble de selv beskutt.

Politiet besvarte ilden, og traff mannen. Han er nå på Ullevål sykehus, og tilstanden er stabil og ikke kritisk. Den andre personen som oppholdt seg i bilen er uskadd og pågrepet av politiet.

Nordre Buskerud politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken.

- Foreløpig er det Vestoppland og Spesialenheten som kommenterer denne saken. Vi har ingen kommentarer, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt Ole Kristian Bekkedal til Dagbladet.

Spesialenheten for politisaker skal rutinemessig se på saken.

- Derfor er det litt begrenset hva vi kan si, forteller retts- og påtalesjef Fosso.

Siden november 2014 har politiet i Norge vært midlertidig generelt bevæpnet. Dette er den første skyteepisoden med politi involvert etter dette.

Saken oppdateres