TOK ORDET: Frp-leder Siv Jensen inntok Stortingets talerstol under dagens finansdebatt. På forhånd var det varslet at hun ville benytte anledningen til å beklage partifelle Per Sandbergs harde utfall mot Ap i går.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TOK ORDET: Frp-leder Siv Jensen inntok Stortingets talerstol under dagens finansdebatt. På forhånd var det varslet at hun ville benytte anledningen til å beklage partifelle Per Sandbergs harde utfall mot Ap i går. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Det var ingen unnskyldning, det var en bortforklaring

Stortingspolitikere ikke fornøyd med Frp-lederen, som lovet unnskyldning fra Stortingets talerstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var knyttet store forventninger til Frp-leder Siv Jensens innlegg fra Stortingets talerstol i dag. Jensen varslet på forhånd at hun ville benytte anledningen til å unnskylde partifelle og nestleder Per Sandbergs harde utfall mot Ap i går.

- Hvis det er noen som har spilt offer etter 22. juli, er det til de grader Arbeiderpartiet, uttalte Sandberg, til sterke reaksjoner fra salen. Han beklaget utspillet seinere på dagen.

«Uheldig» Jensen betegnet Sandbergs uttalelse som «uheldig», men framholdt samtidig at ordene falt som reaksjon på det hun betegner som en kobling mellom terroren, asyl-/innvandringspolitikken og Frp.

- Den koblingen kan ikke Frp leve med, sa partilederen.

Helga Pedersen (Ap) sier at Frp har kommet med mange beklagelser i mange forskjellige former i denne saken, og var en av dem som reagerte sterkest på Per Sandbergs uttalelse i går, og løp ut av stortingssalen i tårer.

- Jeg vil ikke komme med noen karakteristikker av Siv Jensens beklagelse i Storinget, men noen av beklagelsene Frp har kommet med, har vært med forbehold, og noen uten, sier Pedersen til Dagbladet.

- Siv ikke like tydelig - Beklagelsen fra Siv Jensen var ikke like tydelig som i går, sier Pedersen.

- Likevel velger Ap å legge dette bak seg, sier Pedersen videre.

Men Helga Pedersen er også opptatt av en annen ting, nemlig at Frp fortsetter å si at Ap holder Frp ansvarlig for Breiviks handlinger 22. juli.

- Det er ikke riktig at Ap holder Frp ansvarlig for terrorangrepet på Norge, sier Pedersen til Dagbladet.

- Verre enn forventet Karin Andersen i SV kritiserer Frp for å komme med bortforklaringer:

- Det Siv Jensen sa, var verre enn ventet. Dette var verre enn ikke å si noe; det var ingen unnskyldning, men den samme gamle leksa av bortforklaringer, sier Andersen til Dagbladet.

Frp-lederen selv avviser SVs kritikk:

- Frp har kommet med unnskyldning muntlig, skriftlig og fra Stortingets talerstol. Jeg gjentok dette nå - mer beklagelse går det ikke an å gi, sier Jensen.

- Er det et problem at kolleger på Stortinget oppfatter at unnskyldningene ikke er unnskyldninger?

- Helga Pedersen oppfattet det som unnskyldninger. Det er godt nok for meg, sier Jensen.

Kommentarfeltet ble stengt på grunn av det lave nivået og personhets.