- Det var ingen vei tilbake

Da Anders Behring Breivik flyttet inn på bombe-gården på Åsta, innbilte han seg at det ikke var noen vei tilbake. Han måtte bli terrorist.

BESØKTE GÅRDEN: I oktober i fjor var Breiviks fire forsvarere Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra, Tord Jordet og Odd Ivar Grøn på befaring på Vålstua gård. Her lagde Breivik terrorbomben. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BESØKTE GÅRDEN: I oktober i fjor var Breiviks fire forsvarere Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra, Tord Jordet og Odd Ivar Grøn på befaring på Vålstua gård. Her lagde Breivik terrorbomben. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den vårdagen i april 2011 da Anders Behring Breivik reiste til Åsta i Østerdalen for å formalisere leieforholdet rundt Vålstua Gård, skjedde det noe.

Det var dagen han innbilte seg at det ikke var noen vei tilbake. Han måtte bli terrorist, har Breivik forklart de to nye sakkyndige Agnar Aspaas og Terje Tørrissen.

Dagbladet vet at at Breivik har forklart de sakkyndige at han følte angst og at han hadde en følelse av at det hele ikke ville ende bra. Derfor valgte Breivik å bruke mye tid på meditasjon - og valgte også å begynne med anabole steroider.

Da han ble pågrepet på Utøya 22. juli i fjor, hadde han både steroider og såkalt ECA-stack i kroppen - en cocktail av efedrin, koffein og aspirin som øker yteevne og hever smerteterskel.

Han hadde dopet seg til et nivå der han påsto overfor de første politifolkene på Utøya at han ville dehydrere og dø hvis han ikke fikke noe å drikke.

Dobbeltliv Breivik har forklart de sakkyndige at det å innlosjere seg på gården utenfor Rena gjorde det lettere å forberede den grusomme aksjonen 22. juli. Han fikk større distanse til venner og familie og det opprinnelige livet i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer