Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det var jeg som skjøt. Kameraten min hadde ikke noe med det å gjøre.»

21-åringen hevder at hans kamerat (19) ikke deltok i likvideringen av Trond Martin Reistad (26) på Tonsenhagen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var jeg som skjøt. Kameraten min hadde ikke noe med dette å gjøre, har den 21 år gamle hovedsiktede forklart.

21-åringen, som nå er varetektsfengslet i fire uker, har foreløpig ikke forklart seg til politiet. Dagbladet kjenner imidlertid til at han overfor flere har hevdet at kameraten bare var vitne til skuddene som falt på Tonsenhagen tirsdag.

- Visste ikke om pistol

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette utover at budskapet er brakt videre til påtalemyndigheten, sier advokat Marianne Darre-Hansen ved Advokatfirmaet Staff.

Politiet tror imidlertid ikke at 19-åringen bare var et vitne til det brutale drapet. De mener han har medvirket, enten fysisk eller psykisk.

19-åringens advokat, Joar Berg Henjum, understreker at politiet ikke mistenker at hans klient holdt i våpenet da de dødelige skuddene ble avfyrt.

- De ser på ham som en medvirker, og da snakker vi enten om fysisk eller psykisk medvirkning. Min klient mener imidlertid at han bare er et vitne, sier Henjum.

19-åringen hevder overfor politiet at han ikke visste at 21-åringen hadde med seg pistol da de kom til Tonsenhagen tidlig tirsdag ettermiddag. 19-åringen forklarer videre at han ikke deltok i selve drapshandlingen, og at han ble overrasket da han så medsiktede trekke fram pistolen. Det skal ha blitt avfyrt seks skudd, der tre eller fire traff 26 år gamle Trond Martin Reistad.

Drapstruet?

- 21-åringens forklaring er i så fall en opplysning vi tar med videre. Retten mener uansett at det er skjellig grunn til å mistenke 19-åringen for medvirkning, sier politiadvokat Tor Henning Knudsen ved Oslo politidistrikt.

Videre i saken kan det bli et tema om 19-åringen har hatt en psykisk medvirkerrolle. Helt sentralt blir om 19-åringen visste at kameraten hadde med seg pistol, og om de eventuelt snakket om det før de møtte Reistad utenfor kaffebaren på Tonsenhagen.

Nå vil politiet prøve og finne motivet til drapshandlingen. Politiadvokat Knudsen avviser spekulasjoner om at de siktede skal ha tilhørt et nynazistisk miljø.

Foreløpig har politiet liten tro på at 21-åringen var truet av drapsofferet. Kamerater av 21-åringen hevder imidlertid overfor Dagbladet at han ble truet over en lengre periode.

- Han var livredd. Truslene ble framsatt både på telefon og SMS. Vi var også til stede da truslene kom, sier kameratene.

- En fin gutt

Advokat Ellen Holager Andenæs vil bli oppnevnt som bistandsadvokat for offerets familie.

- Jeg kjente Trond Martin. Han var en veldig fin gutt. Ut fra min foreløpige kjennskap til saken, høres det rart ut når man hevder at drapet skjedde i nødverge, sier advokat Ellen Holager Andenæs.

SIKTET: 19-åringen ble i går varetektsfengslet i fire uker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media