Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var jeg som skrev testamentet på diktat

Mona Høiness forklarte seg om arven fra Synnøve Alver Urdal. - Per sa allerede i 1986 at jeg skulle arve alt.

 SKREV SELV PÅ DIKTAT:  Mona Høiness under åpningen av skiftetvisten i Oslo tinghus i går. Nå har hun forklart seg om hvordan det omstridte testamentet til Synnøve Alver Urdahl ble til 20. februar 2007. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/ DAGBLADET
SKREV SELV PÅ DIKTAT: Mona Høiness under åpningen av skiftetvisten i Oslo tinghus i går. Nå har hun forklart seg om hvordan det omstridte testamentet til Synnøve Alver Urdahl ble til 20. februar 2007. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mona Høiness forklarte seg om vennskapet med ekteparet Per Urdahl og Synnøve Anker Urdahl og om deres forhold til egne slektninger under skiftetvisten hos byfogden i Oslo i dag.

1986: - Du skal arve alt Allerede da hun sluttet på advokatkontoret til Per Urdahl i 1986, sa han at hun kom til å arve dem.

- Det ble jeg så overrasket over at jeg fortalte det til foreldrene mine og noen venner, sa Høiness.

Seinere i vitneforklaringen gjentok Mona Høiness at «Per sa allerede i 1986 at jeg skulle arve alt».

Etter at Per Urdahl døde i 2002, sendte Synnøve Alver Urdahl telefax til Mona Høiness hver kveld - eller de ringte hverandre.

- Hennes mentale helse var helt fin, men hun hadde noen fysiske svekkelser. Hun hørte blant annet dårlig og hadde vann i lungene. Men hun ville ikke ha høreapparat eller ta noen piller. Hun spiste sunt og drakk tran. Det fikk holde, mente hun.

Om de mye omtalte julefeiringene med ekteparet Urdahl, fortalte Høiness at de alltid startet klokka 17 med Synnøves hjemmelagde lutefisk på menyen.

Allerede ved 19-20-tiden dro hun hjem til sine egne foreldre for å feire jul med dem.

Feiret Raggens 33-års dag 29. november 2006 møttes flere av aktørene i det tradisjonsrike selskapet i Bærum for den avdøde hunden Raggen - også Synnøve Alver Urdahl.

Der var 350 mennesker samlet, og Mona Høiness husket at Raggen ville vært 33 år denne dagen. Det var fordi vertinnen hadde bakt vannbakkels med tallet 33 på.

- Fordi det er så mye folk, vindrikking og så mye bråk, er det helt useriøst av sorenskriver Stein Huseby å stille en diagnose på en gammel kvinne der, sa Høiness.

I en vitneforklaring i favør av Urdahl-slektningene, har Huseby sagt at Synnøve Alver Urdahl var senil dement og totalt utafor i det selskapet.

Og det var mindre enn tre måneder før det omstridte testamentet i favør av Mona Høiness ble skrevet.

Høiness skrev - Bendixen dikterte Stridsspørsmålet er Synnøve Urdahls helsetilstand da testamentet ble skrevet 19. og 20. februar 2007.

- Da var Synnøve helt fin.  Det var Stein Bendixen som siterte hva som skulle stå i testamentet etter samtaler med Synnøve. Det var jeg som skrev ned på pc-en det Stein dikterte. Synnøve ble spurt flere ganger om ikke slektningene skulle få noe, men hun svarte  tydelig «nei» hver gang.

- Det ble satt av 50 000 kroner til omsorg for gamle hunder. Det var ingen overraskelse, både hun og Stein var jo så glad i hunder, forklarte Høiness.

-Enkelt diktat På spørsmål fra saksøkernes advokat Fred A. Gade opplyste Høiness at testamentet ble skrevet i Eckerbergs gate og at en kopi ble overlevert høyesterettsadvokat Erling O. Lyngtveit en måned seinere  -  22. mars 2007 - etter ønske fra Synnøve.

- Det var et enkelt diktat å skrive, det var jo bare noen få linjer, sa Høiness om testamentet som gjorde henne til enearving. PC-en det ble skrevet på, har Høiness ikke funnet side, opplyste hun på spørsmål fra Gade.

Stein Bendixen, hans samboer Sidsel Weedon og Mona Høiness' far var vitner.

Cruise og Gryllefjord Samme vår var Synnøve Alver Urdahl blant annet på cruise i Middelhavet og på hjemstedet Gryllefjord i Troms sammen med Mona Høiness.

- Hun var på dans på lokalet i Gryllefjord, som alle var. Og hun ble så forferdet over at noen hadde griset til husveggen hennes der med grafitti.

-  Derfor fikk vi låne maling for å male over «fuck you», forklarte Høiness for å illustere at det ikke var en hjelpeløs, gammel dame som var på tur.

Det var i 2008 det ble et tema at Mona Høiness og hennes ektemann Erik Øvergaard skulle flytte inn der. De flyttet inn rundt årskiftet 2009/2010.

Plaget av arveomtale Det var halvannet år før Synnøve Alver Urdahl døde.

- Den siste tiden var Synnøve veldig plaget at arvesaken kom opp i Kapital. Kan de ikke vente til jeg er død, husker jeg Synnøve sa. Jeg trøstet henne med at hun ikke måtte bry seg med hva pressen og slektningen holdt på med.

- Bortsett fra det, hadde vi det fint Synnøves siste år, sa Høiness.

- Har du vært advokaten til Synnøve Urdahl, spurte Høiness' advokat Mette Yvonne Larsen.

- Nei, det har jeg aldri. Men jeg skrev et privat brev for henne på mitt advokatbrevark, og det var visst ikke lurt.

 FLYTTET INN ÅRSSKIFTET 2009/2010:  Mona Høiness og ektemannen flyttet inn i villaen i Eckerbergs gate på Frogner halvannet år før Synnøve Alver Urdahl døde. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DAGBLADET.
FLYTTET INN ÅRSSKIFTET 2009/2010: Mona Høiness og ektemannen flyttet inn i villaen i Eckerbergs gate på Frogner halvannet år før Synnøve Alver Urdahl døde. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media