- Det var jeg som skulle betale lånene tilbake

Bjarte Baasland lever i skjul i Praha. Gjelda vokste fra tre til seksti millioner på tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da sønnen til biskop Ernst Baasland rømte fra Norge skyldte han rundt tre millioner kroner. I et eksklusivt intervju med Dagbladet forteller Bjarte Baasland (34) om konkursbegjæringen mot sine foreldre, og om hvordan gjeldsmarerittet startet.

I 2005 hadde Bjarte Baasland en gjeld på rundt tre millioner kroner.

Han skyldte penger til kemneren, lånekassa, banker, kredittkortselskaper og privatpersoner.

- Når man er i en sirkel man ikke kommer ut av, ønsker man bare å komme seg vekk, sier bispesønn Bjarte Baasland i sitt første intervju siden hans far ble begjært konkurs. 

Baasland rømte til Tyskland og Tsjekkia. I løpet av de tre åra han har vært der har gjelda vokst til rundt 60 mill. kroner.

Biskopen kausjonerte

Mesteparten av disse pengene er lån hans mor har formidlet. Noen av millionene har også hans far, biskop Ernst Baasland, kausjonert for. Moras fetter Finn Finsnes og hans kone Christine Lindeman Finsnes har begjært bispeparet konkurs. I dag møtes de i skifteretten, og ifølge en pressemelding vil bispeparet erklære seg insolvente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer