- Det var jo et barn inne i meg. Det var forferdelig traumatisk

Kristin (29) tok abort etter pillesvikt. Nå vil hun anmelde.

MÅTTE TA ABORT: Kristin (29) måtte ta abort da angrepillen fra NorLevo sviktet henne. Hun ante ikke at pillen ikke ville virke på grunn av vekta hennes.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MÅTTE TA ABORT: Kristin (29) måtte ta abort da angrepillen fra NorLevo sviktet henne. Hun ante ikke at pillen ikke ville virke på grunn av vekta hennes. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kristin (29) hadde ubeskyttet sex, ble gravid - og måtte ta abort, da angrepillen NorLevo ikke fungerte i fjor høst.

Nå vil hun anmelde Statens legemiddelverk og Takeda Nycomed, for ikke å ha varslet om at hun ville ha null effekt av pillen hun tok få timer etter samleiet.

I ett år har de vist om, etter anmodning fra farmasøytselskapet HRA Pharma, at pillen ikke fungerer på kvinner over 80 kilo.

Likevel står det fortsatt ikke ett ord om det, verken utenpå pakningen eller i preparatbeskrivelsen.

Veide 90 kilo, pillen sviktet - Jeg synes det er helt hårreisende at noen har visst om de nye detaljene men ikke gjort noe. Det er ikke snakk om at de har visst om vektpoenget i én uke - men i ett helt år. De kan ikke komme unna med det, sier Kristin.

Har du brukt angrepillen uten å vite at den ikke fungerer om man veier over 80 kilo? Kontakt Dagbladets journalist på tdo@dagbladet.no.

29-åringen fra Akershus ønsker ikke å ha etternavnet sitt i avisa. Etter å ha slitt med alvorlige svangerskapsproblemer da hun gikk gravid med datteren (4), ble hun rådet av legen om å ikke få flere barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer