«Det var jo litt kleint å sitte naken på toppen, for plutselig var det mange som ville se på utsikten»

Halvor ville teste seg selv - får hoppsjefen til å glise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16 år gamle Halvor har vært aktiv innen hoppsporten siden han var i seksårsalderen.

Og i mildværet på søndag, bestemte han og kameratene seg for å gjøre noe litt annerledes i hoppbakken.

Halvor ville nemlig teste ut hvordan det er å hoppe helt uten klær på.

- Jeg ville gjøre det for gøy, og fordi det er noe jeg ikke har gjort før. Jeg ville ha en ny utfordring, sier han til Dagbladet.

- Litt kleint Videoen av nakenhoppet ble lagt ut på Youtube på søndag, og har allerede blitt sett av over 90 000.

Den viser hvordan 16-åringen kvitter seg med klærne, til han kun er iført ski, hjelm, goggles og hansker, før han setter seg på bommen på toppen av hoppbakken.

Uten å nøle, setter han så utfor K60-metersbakken.

Hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen i Norges Skiforbund sier til Dagbladet at han måtte glise da han først så videoen. Han understreker at man må vurdere konsekvensene av å legge slikt ut på nettet, men har ellers ikke noe å utsette på nakenhoppet.

- Det er i utgangspunktet tøft gjort. Det krever sikkert litt mot å gjøre det uten det utstyret man er vant med, sier Bråthen.

- Nå er det vel riktig nok ikke så veldig mange som har testet forskjellen mellom å hoppe med dress og i Adams egen hoppdress, legger han til.

Vil ikke se det hver treningskveld Sportssjefen ser på stuntet som guttestreker, og et tegn på at hopptalentet vil utfordre seg selv i bakken.

- Vi er veldig opptatt av at utøverne våre skal tørre å utfordre seg selv, utforske og bryte grenser. Jeg hverken tror eller håper dette er noe vi kan se hver eneste treningskveld, men kanskje det kommer andre stunt som er minst like kule, sier Bråthen.

Han forteller også at det går rykter om utradisjonelle stunt i hoppbakken når Holmenkollen inviterer til verdenscuprenn seinere i mars.

- Vi er generelt sett glad for at hoppbakkene blir brukt for å utfordre deg selv mer enn før. Det tror jeg er en del av det som må til for å utvikle sporten, sier Bråthen.

Halvor selv forteller at det var litt spesielt å sitte på toppen av hoppbakken.

- Det var jo litt kleint å sitte naken på toppen, for plutselig var det mange mennesker der, som ville se på utsikten. Så jeg var rask. Men det var ikke spesielt kaldt, og det gikk overraskende greit å sitte naken på bommen.

Fryktet ikke fall - Var det ikke farlig?

- Jo, jeg kunne jo fått litt skrubbsår hvis jeg hadde falt. Men nå har jeg ikke falt på over ett år, så jeg var ganske sikker på at det skulle gå bra.

- At kompisen min hoppet like etter meg kan jo også være litt farlig. Men det er mer sånn vanlig moro som vi holder på med av og til, sier han.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier at han ikke ser noen store farer ved et slikt skihopp.

- Først og fremst er ikke skihopping i utgangspunktet som Ludo, du vet at du utsetter deg for en fare. Men i hvilken grad du øker den faren ved å ikle deg Adams drakt, det vet jeg ikke, sier han.

Halvor forteller at stuntet var på eget initiativ og ikke i regi av noen, og at han gjennomførte det etter anleggets stengetid.

- Friskere enn vanlig - Dette var en liten, uskyldig, morsom sak som har tatt litt av.

16-åringen er godt fornøyd med nakenhoppet sitt, og merket noen tydelige forskjeller fra å hoppe med hoppdress.

- Den største forskjellen var at det ble litt mindre stabilt i lufta, da jeg hoppet naken, siden jeg ikke fikk noen hjelp av dressen. Også var det litt friskere og litt morsommere, sier han.