- Det var kaos. Alle kastet seg på gulvet og instinktet overtok

Overlevende skildrer panikken inne på nattklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld, rundt klokka 21.20 startet det dødelige koordinerte terrorangrepet i Paris. Minst seks ulike angrep ble utført,
128 mennesker er så langt bekreftet drept og nesten 200 er skadet.

De første meldingene om skyting kom fra restauranten Petit Camdodge og baren Le Carillon. Ikke lenge etter kom det meldinger om skyting utenfor konsertsalen Bataclan. Salen har plass til 1500 mennesker, og konserten var utsolgt.

Etterhvert utviklet det seg en gisselsituasjon der inne.

- Det var kaos. Alle kastet seg på gulvet og instinktet overtok. For hvert skudd prøvde vi å krype så langt som mulig bort fra angriperne. Sammen med flere andre forsøkte jeg å ta meg ut en nødutgang på høyre side av scenen, forteller en av de overlevende til avisa Le Figaro.

- Som alle andre løp jeg - Folk var livredde. Vi gjorde alt vi kunne for å overleve, fortsetter han.
Videoer som er publisert på nettet viser hvordan personer desperat forsøkte å flykte fra nattklubben, mange hardt skadd.

Et vitne har overfor Le Figaro beskrevet tilstandene utenfor nattklubben.

- Vi kunne fortsatt høre skudd ute på gata. Som alle andre løp jeg mot Bastille. Jeg dro hjem, og har det fint. Andre kan ikke si det samme.

Politiet stormet konserthallen rundt halv ett. Terroristene sprengte da seg selv i lufta. Så langt er det bekreftet at 87 personer mistet livet i terrorangrepet der.

Søkte tilflukt Rundt klokka 22 kunne man høre eksplosjoner i nærheten av fotballstadioen Stade de France. President Hollande befant seg da inne på stadioen.

Kampen fortsatte, men stemningen på tribunen endret seg raskt etter hvert som man forsto hva som foregikk. Etter kampslutt søkte rundt 2000 tilskuere tilflukt ute på gressmatta.

Ikke lenge etter ble det meldt om skyting ved restauranten La Belle Equipe. Her ble 19 mennesker drept, og 13 kritisk skadet.

Unntakstilstand Like før midnatt erklærte president François Hollande unntakstilstand i landet og stengte de franske grensene for utfart.

Det norske utenriksdepartemenet har ingen indikasjoner på at nordmenn er skadet eller drept i terrorangrepene. Departementet jobber fortsatt med å kartlegge situasjonen for norske borgere i Paris.

På twitter har det i løpet av dagen blitt postet en rekke bilder av personer som det fortsatt ikke har blitt gjort rede for. Dette er stort sett bilder av unge voksne.

Det er sannsynlig at mange av dem døde er unge, skriver The Guardian.

PANIKK: Folk løp i panikk fra nattklubben. Foto: Yian Valat / EPA / Scanpix
PANIKK: Folk løp i panikk fra nattklubben. Foto: Yian Valat / EPA / Scanpix Vis mer