Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

- Det var kjærlighet ved første blikk

Mens Italia var i lockdown, så de hverandre fra hver sin balkong. Nå tar kjærlighetshistorien internett med storm.

KJÆRESTER: Kjærlighetshistorien fra Verona i Italia spredte seg fort på sosiale medier, og paret blir kalt coronapandemiens Romeo og Julie. Foto: Privat
KJÆRESTER: Kjærlighetshistorien fra Verona i Italia spredte seg fort på sosiale medier, og paret blir kalt coronapandemiens Romeo og Julie. Foto: Privat Vis mer

For mange single over hele verden har coronapandemien gjort det vanskelig å møte en potensiell partner. Italia er et av landene som har vært hardest rammet av coronaviruset, og landet har vært i lockdown.

Men i byen Verona, hvor Shakespeares kjente drama om Romeo og Julie utspilte seg, har det nå oppstått en ny kjærlighetshistorie - dog med en lykkeligere slutt.

De siste ukene har flere internasjonale medier skrevet om det de kaller coronapandemiens Romeo og Julie. Egentlig heter de Paola Agnelli (39) og Michele D’Alpaos (38).

Så hverandre fra balkongen

«JULIE»: Paola Agnelli (39) er advokat. Foto: Privat
«JULIE»: Paola Agnelli (39) er advokat. Foto: Privat Vis mer

Paola jobber som advokat, og Michele jobber i bank, og begge bor i et nabolag i Verona. Historien deres begynner 17. mars 2020, noen uker etter at Italia gikk i lockdown.

- Jeg var ute på balkongen sammen med søsteren min som skulle spille inn en coverversjon av «We are the champions», da jeg møtte blikket til Michele på en balkong litt lenger unna. Det var kjærlighet ved første blikk, forteller Paola Agnelli til Dagbladet.

Paola sier hun og Michele aldri hadde møttes før, selv om de bodde så nære, men at hun kjente søsteren hans fra treningssenteret.

- Michele fant meg på Instagram med en gang, og sendte meg en melding for å høre om jeg var singel.

«ROMEO»: Michele D'Alpaos (38) jobber i bank. Foto: Privat
«ROMEO»: Michele D'Alpaos (38) jobber i bank. Foto: Privat Vis mer

I Italia har restriksjonene vært strengere enn i Norge, ettersom de er et av landene som har vært hardest rammet av viruset. Innbyggerne har blitt bedt om å være hjemme og har ikke fått lov til å gå ut med mindre de skal handle nødvendige ting som mat eller medisiner.

Men siden det ikke så ut til at restriksjonene i Italia skulle opphøres i nær fremtid, bestemte paret seg for å holde kontakten på andre måter.

- Vi har snakket via Instagram, Whatsapp, videosamtaler og på telefon.

Det første møtet

Det gikk hele sju uker hvor de snakket sammen på telefon. Men mandag 4. mai, lettet Italia på noen av de strenge restriksjonene. Det var nå lov til å besøke familie og ta seg en tur i parken, så lenge man fortsetter å holde avstand og bruker munnbind. Dette var dagen paret møttes for første gang.

- Vi møttes i en hage som hører til nabolaget, uten å fortelle det til noen. Det var veldig vakkert og spennende. Vi var begge veldig glade og vi klemte hverandre. Så kom søsteren min ut og tok bilder av oss, forteller Paola.

DATE: Michele og Paola møttes for første gang 4. mai. Nå er de kjærester. Foto: Privat
DATE: Michele og Paola møttes for første gang 4. mai. Nå er de kjærester. Foto: Privat Vis mer

Hun forteller at de følger myndighetenes råd om bruke sunn fornuft, men at siden de så på dem selv som et stabilt par, kysset de og omfavnet hverandre før de tok på seg munnbindene igjen.

- Vi følte oss som et par med en gang! Det er vanskelig å forklare, men etter så mye tid med lange samtaler på balkongen, forsto vi at vi var på samme bølgelengde og hadde mange ting til felles, sier Paola.

- Hva var det med Michele som gjorde at du forelsket deg i han?

- Jeg forelsket meg i hans godhet og enkelhet. Han er en mann med solide verdier og prinsipper, noe som er viktig for å bygge er langvarig og stabilt forhold.

Hun synes det er morsomt at historien deres har fått så mye oppmerksomhet.

- Jeg er veldig takknemlig for at vår kjærlighetshistorie, som ble til i en mørk tid, har gitt folk håp. Det er som en moderne Romeo og Julie, bare med en lykkelig slutt, sier hun til Dagbladet.

ITALIA: Lokalpolitikere i Italia har tatt til gatene - og sosiale medier, for å kjefte på innbyggerne. Vis mer

Hardt rammet

Totalt har Italia registrert 30 911 coronarelaterte dødsfall, viser tall fra helsemyndighetene. Mandag ble det meldt om 179 nye koronadødsfall i Italia, ifølge Reuters, og tirsdag hadde tallet økt med 172.

I løpet av det tirsdagen ble det registrert 1402 nye smittetilfeller, som nesten er en dobling fra dagen før da det ble meldt om 744.

Ifølge myndighetene skyldes økningen sen rapportering fra Lombardia-regionen, som hadde utelatt over 400 tilfeller fra statistikken i forrige uke, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!