Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var litt pinlig

- Nei, dette blir flaut, stønner Anniken Huitfeldt fra godstolen foran TV-skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF-lederen har trukket stolen så tett inn til fjortentommeren som hun kommer. I hjørnet sitter to kompiser og spiser middag.

- Jeg må innrømme at jeg har fulgt med i saken, selv om det er litt pinlig. Det blir nesten flaut å se så intime betroelser bli brettet ut for offentligheten. Dette er slikt du vanligvis bare hører fra venninner, og så skal det kringkastes for hvem vet hvor mange millioner mennesker!

- Den kjøper jeg ikke

Anniken Huitfeldt har blikket stivt festet på skjermen. Vi er kommet til kjolesekvensen.

- Helt naturlig forklaring: hun bare glemte å rense den, liksom. Den kjøper jeg ikke.

Anniken Huitfeldt vekselvis stønner, smiler, sukker og snur seg unna.

- Leste de e-postene hennes til venninnene? Det er jo det verste som kan skje en kvinne i 90-årene! Jeg synes oppriktig synd på henne. Hun er tross alt bare en ung pike som forelsket seg i feil fyr. Hun er ikke den første som opplever det.

- Velregissert

Anniken avfeier glatt at Monica-affæren kunne ha skjedd her hjemme.

- Aldri i livet, og takk og lov for det. Jeg blir helt oppgitt over at dette er det amerikansk politikk handler om. Hadde det vært slik i Norge, hadde jeg aldri giddet å drive med politikk.

TV-skjermen stilner. Anniken rister på hodet.

- Det virket velregissert, og hun smilte så ofte at hun virket glatt. Kanskje er det slik amerikanere er. Men jeg tror folk får sympati for henne. Til nå har vi bare lest om saken, det blir noe helt annet å se henne fortelle selv. Hun blir mer menneskelig. Likevel tror jeg ingen ser på henne som en stor heltinne.

Så mye nytt mener ikke Anniken Huitfeldt hun har lært om Monica Lewinsky.

Brukt som brikke

- Hun var slik jeg trodde hun skulle være. Det som overrasket meg mest var at hun innså at hun ble brukt som en brikke for høyrepolitiske krefter. Det taler til hennes fordel. Jeg tror denne saken har blitt så svær nettopp for at høyresiden har lett desperat etter noe som kunne sverte presidenten.

Huitfeldt konkluderer med at det hele er en såpeopera. Av dimensjoner.

- Det som blir spennende nå, er å se hva som skjer med Hillary når Bill går av som president!

<B>STAKKARS:</B> -Jeg synes synd på henne. Samtidig får jeg sympati for henne, sier Anniken Huitfeldt om gårsdagens tv-intervju med Monica Lewinsky.