- Det var med vilje å kjøre mot ham, ikke å treffe ham

Kvinnen sier seg skyldig i å ha jaktet og kjørt på syklist.

JAKTET: Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet
JAKTET: Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i midten av 20-åra sier i Oslo tingrett at hun er skyldig i å ha jaget en syklist og kjørt på ham.

Hun sier imidlertid at hun ikke er skyldig i å ha kjørt på ham med viten og vilje, for så å forlate ham skadd på stedet.

Jaktet Kvinnen har tidligere i dag forklart hvordan syklisten skal ha angrepet bilen hun satt i, og at krangelen endte med at han sparket og knuste speilet på bilen hennes, før han forsvant.

Hennes samboer kom til stedet like etterpå, og fortalte i retten at de bestemte seg for å finne syklisten for at han skulle betale for det ødelagte speilet.

Samboeren tok opp jakten på sykkel, kvinnen kjørte i bilen.

- Ikke ulykke En politimann i sivil var vitne det som skjedde da kvinnen fikke øye på syklisten.

- Jeg kikket opp fordi at motoren ble ruset opp i ganske høyt turtall. Da jeg løftet blikket, så jeg på bilen et halvt sekund, så svinger hun til venstre og treffer sykkelen, forklarer han.

Han sier at bilen på ingen måte bremset ned før den traff syklisten.

- Med vilje En av politimennene som ble kalt til stedet forteller at den tiltalte kvinnen fortalte at hun hadde kjørt på syklisten med vilje. Da ber hun om en kommentar.

- Det må ha vært at det var med vilje å kjøre mot ham, ikke treffe ham, sier den tiltalte.

Syklisten, som da var i 30-åra, skal ha fått smerter i en albu, i ryggen og i ribbein som følge av påkjørselen. Den tiltalte forteller at hun ikke oppfattet at mannen ble skadd.

- Hvis jeg trodde at han hadde blitt skadet, så hadde jeg aldri kjørt, sier hun i Oslo tingrett.

AKTOR OG FORSVARER: (f.v.) Aktor Børge Andre Kristiansen og kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud. Foto: Sigrid Moe / Dagbladet
AKTOR OG FORSVARER: (f.v.) Aktor Børge Andre Kristiansen og kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud. Foto: Sigrid Moe / Dagbladet Vis mer