- Det var ment med glimt i øyet

Per Egil Hegge sier kommentaren til Andre R. Kolve var ment som en morsomhet.

- ORIGINAL TOLKNING:  Per Egil Hegge sier kommentaren «Skjønner du hva han Per Sandberg sier?» var humoristisk ment . Foto: Morten Holm / SCANPIX .
- ORIGINAL TOLKNING: Per Egil Hegge sier kommentaren «Skjønner du hva han Per Sandberg sier?» var humoristisk ment . Foto: Morten Holm / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Aftenpostens kjente redaktør og samfunnsdebattant Per Egil Hegge bekrefter møtet med Per Sandberg og André R. Kolve, stiller Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV) seg fullstendig uforstående til at han skal ha vært nedlatende.

- Jeg kjenner meg på ingen måte igjen i dette. Kolve? Jeg vet ikke hvem han er. Kanskje vil jeg kjenne igjen ansiktet, hvis jeg møter ham. Episoden er ukjent for meg og gir meg ingen assosiasjoner, sier Chaudry.

- Jeg prøver å hilse på alle jeg møter, både de jeg kjenner og de jeg ikke kjenner. Jeg er ikke slik, det er ikke min personlighet, sier Akhtar Chaudry.

Aftenposten redaktør Per Egil Hegge er for tiden i St. Petersburg i Russland. På telefon bekrefter Hegge at han møtte Per Sandberg og kommunikasjonsrådgiver André R. Kolve en gang i fjor.

Hegge kan først ikke huske episoden med Kolve, men sier likevel:

- Det er forsåvidt lett å forstå hva Per Sandberg sier.

AVVISER:  Jeg er ikke slik, det er ikke min personlighet, sier Akhtar Chaudry. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet
AVVISER: Jeg er ikke slik, det er ikke min personlighet, sier Akhtar Chaudry. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet Vis mer

Etter å ha tenkt seg om, kommer det fra Hegge:

- I en debatt i Litteraturhuset den 5. januar i 2012 traff jeg Sandberg. Vi diskuterte den første sakkyndige rapporten etter 22. juli.

- Jeg har flere ganger opplevd at folk med en annen dialekt ikke forstår trøndersk. Derfor var det med glimt i øyet jeg spurte Kolve om han skjønte trøndersk, sier Hegge.

Redaktøren sier at utsagnet «Skjønner du hva Per Sandberg sier?» ikke har noe med rase å gjøre.

- Det kunne jeg like gjerne spurt en fra Rogaland om. Å tolke dette rasistisk er etter min oppfatning en svært original tolkning. Det var ment som en morsomhet, sier Per Egl Hegge til Dagbladet.