Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var mer enn en kollaps

Flere ting sviktet på ulykkesflyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ting må ha sviktet på ulykkesflyet i Madrid, mener lederen i den spanske luftfartsadministrasjonen. Videoopptak av flyet viser ingen brann i motoren idet det lettet.

153 personer mistet livet i onsdagens ulykke på flyplassen i Madrid. 19 personer overlevde, flere av dem alvorlig skadd.

- Det har vært mer enn én kollaps, sier Manuel Batista i luftfartsadministrasjonen til avisen El Pais.

Ifølge El Pais viser ikke videoopptak av ulykkesflyet noen brann i den ene flymotoren idet det lettet. Øyenvitner har fortalt om en slik motorbrann og at flyet deretter skjente ut til siden og eksploderte.

- Videoen viser at flyet tok fyr etter at det gikk i bakken, skriver avisen om opptaket gjort av luftfartsadministrasjonen.

Batista understreker at moderne fly er laget for å kunne fly på kun én motor, og at en kollaps i den ene motoren vil derfor normalt ikke ville være nok til å få flyet til å styrte.

- Jeg er ikke så sikker på at motoren sviktet, sier han.

Flygeren kan imidlertid ha forsøkt å avbryte når det allerede var for sent, i stedet for å lande igjen med én motor.

LETER ETTER ÅRSAKENE: Redningsarbeidere jobbet torsdag med å gå gjennom vrakrestene av ulykkesflyet i Madrid. Spanske luftfartsmyndigheter sier en video viser at det ikke brant i en av flyets motorer før det skulle ta av. Foto: REUTERS/TVE/Handout/SCANPIX
LETER ETTER ÅRSAKENE: Redningsarbeidere jobbet torsdag med å gå gjennom vrakrestene av ulykkesflyet i Madrid. Spanske luftfartsmyndigheter sier en video viser at det ikke brant i en av flyets motorer før det skulle ta av. Foto: REUTERS/TVE/Handout/SCANPIX Vis mer

Flyet avbrøt det første forsøket på å ta av på grunn av problemer med en temperaturmåler ved cockpiten. Men eksperter sier det ikke er sannsynlig at dette kan ha ført til ulykken.

Flyet som styrtet, var av typen MD-82 og tilhørte Spanair, et datterselskap av SAS.

(NTB)

image: - Det var mer enn en kollaps

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!