- Det var minst 50 mennesker i en bar. Det er ingenting igjen av den

Frykter flere titalls drepte etter eksplosjon i Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere titalls personer fryktes omkommet, og minst 80 er savnet, etter at et godstog fullt av råolje sporet av og begynte å brenne i en småby provinsen Quebec i Canada.

Innbyggere i byen forteller at de hørte fem eller seks kraftige smell da det førerløse godstoget eksploderte midt i byen. Over 21 timer etter avsporingen jobbet brannvesenet fortsatt med å slukke flammene, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Rundt 2000 av Lac-Megantics 6000 innbyggere ble tvunget til å evakuere etter at toget sporet av skinnene og rullet ned åsen, og rett inn i sentrum av byen. Flere av de 72 vognene eksploderte på veien.

Guy Lapointe, talsmann for politiet, opplyser at en person er bekreftet omkommet, men at tallet er ventet å stige.

Bare helt borte Meldingene i medier om at rundt 80 personer er savnet, ville ikke Lapointe kommentere.

- Vi har allerede bekreftet et dødsfall, og vi forventer at det blir flere. Vi forventer også at antallet savnede vil bli større enn det endelig dødstallet, sa han under en pressekonferanse.

Eksplosjonene og de etterfølgende brannene ødela en rekke bygninger i byen, inkludert et bibliotek, butikker og en bar. Sentrum i den lille havnebyen var full av festglade mennesker da ulykken skjedde, skriver Reuters.

- Det var minst 50 mennesker i baren. Nå er det ingenting igjen av den, sier en brannmann, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Lapointe opplyser at det er vanskelig å kalkulere antallet mulige ofre, fordi det rett og slett er for farlig for politiet å undersøke åstedet ordentlig. Noen skal ha blitt rapportert savnet flere ganger, mens andre som er meldt savnet skal ha vært utenombys.

- Alt eksploderte Jernbaneskinnene går rett ved den populær baren Musi-Cafe, og øyevitne Yvon Rosa forteller at hun forlot baren da hun så toget rase inn mot byens sentrum.

- Jeg har aldri sett et tog kjøre så fort inn i sentrum av Lac-Megantic. jeg så vognene spore av...alt eksploderte. På bare et minutt var sentrum av byen dekt av brann, sier hun til Radio-Canada.

En vannledning sprakk også i eksplosjonene, og førte til mangel på drikkevann i byen. Byens sentrum er fortsatt avsperret, og etter eksplosjonene rant brennende olje ned i kloakkrør og skapte enda større skade.

STORE ØDELEGGELSER: Røyk stiger opp fra vognene som tok fyr etter at godstoget sporet av. Over 1000 personer er evakuert. Foto: The Canadian Press / Paul Chiasson / AP Photo
STORE ØDELEGGELSER: Røyk stiger opp fra vognene som tok fyr etter at godstoget sporet av. Over 1000 personer er evakuert. Foto: The Canadian Press / Paul Chiasson / AP Photo Vis mer

Edward Burkhardt, sjef for Montreal, Maine & Atlantic Railway, sier til Reuters at en ingeniør hadde parkert toget en stykke fra byen noen timer før ulykken skjedde.

- Han hevder han satte på bremsene på alle de fem motorene. Han hevder også at han satte på bremsene på flere av vognene, sier han.

KRAFTIG BRANN: Innbyggere forteller at de hørte flere eksplosjoner etter at godtoget sporet av. I sentrum av byen Lac-Magantic er ødeleggelsene enorme. Foto: François Laplante-Delagrave / AFP Photo
KRAFTIG BRANN: Innbyggere forteller at de hørte flere eksplosjoner etter at godtoget sporet av. I sentrum av byen Lac-Magantic er ødeleggelsene enorme. Foto: François Laplante-Delagrave / AFP Photo Vis mer