- Det var nifst å se husene bli knust til pinneved

Jan Ove Sæd så flere hus forsvinne i den frådende elva i Odda. - Utrolig at det ikke har gått liv, sier han.

GLEMMER ALDRI: Jan Ove Sæd opplevde at nabohusene forsvant rundt seg i natt. - Jeg glemmer det aldri, sier han.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
GLEMMER ALDRI: Jan Ove Sæd opplevde at nabohusene forsvant rundt seg i natt. - Jeg glemmer det aldri, sier han. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ODDA (Dagbladet): Vannmengden i elva Opo økte utover dagen og kvelden i går. De første betongmurene raste ut i elva i 1800-tida. Jan Ove Sæd bor like over elva. En halv time etter midnatt gikk han og konen en tur ned til Hjøllobrua for å se hvordan det så ut.

- Elva var stor og truende. Vannet strømmet over rekkverket. I løpet av 20 minutter var løsmassene og store deler av asfalten ved brua revet bort, men vi gikk hjem igjen og la oss. Etter en times tid begynte senga å riste, vi hørte glassene i skapet klirre og dørene klamret. Jeg har aldri merket noe tilsvarende tidligere der vi bor. Vi stod opp igjen, forteller Jan Ove Sæd.

Han kikket ut av vinduet og så at ett av nabohusene var borte. I et annet nabohus var deler av grunnmuren borte. Vannet skylte inn i kjelleretasjen, men lyset var på i huset.

- Vi gikk tilbake til Hjøllobrua. En kar fortalte oss at et hustak vara kommet og blitt knust mot brua. På veg opp igjen hørte vi et stort brak. Da så jeg et tre etasjer stort hus komme. Jeg rygget automatisk tilbake. Vi hadde ikke ventet at hele hus skulle gå. Det kom som en papirseilbåt og drev fort ned mot brua. Der ble det knust til pinneved i løpet av få sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer