- Det var noen dumme ord på en skjerm, vi er ferdige med det

Kona til den tiltalte ekspolitimannen har fullstendig tiltro til ektemannen, også etter at de seksualiserte chattene med Linn Madelen Bråthen kom for en dag.

FÅR STØTTE: Kona til den tiltalte ekspolitimannen sier hun stoler fullt og helt på at han nå forteller sannheten om hva som skjedde på Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Her fra Kripos' rekonstruksjon i fjor. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
FÅR STØTTE: Kona til den tiltalte ekspolitimannen sier hun stoler fullt og helt på at han nå forteller sannheten om hva som skjedde på Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Her fra Kripos' rekonstruksjon i fjor. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Kona til ekspolitimannen som er tiltalt for å ha etterlatt Linn Madelen Bråthen (33) i en hjelpeløs situasjon, var den siste som forklarte seg i rettssaken mot ektemannen i dag. Hun gir sin mann uforbeholden støtte, og sier hun aldri har vært i tvil om at han har vært trofast mot henne.

- Jeg er ei dame med bein i nesa og er ikke naiv. Jeg stoler på ham, sier den 40-årige Stathelle-kvinnen.

Hun har vært sammen med ekspolitimannen i 15 år og gift med ham i 8 1/2 år. Sammen har de to barn.

- Tøft år Den tiltaltes kone forteller at det siste året har vært tøft for henne, mannen og de to barna. Mannen var drapssiktet i et halvt år, og risikerer nå seks år i fengsel selv om han ikke er drapstiltalt.

- Det har vært helt absurd. Men vi står sammen og er sterke, sier kvinnen, som forklarer seg selvsikkert og av og til sender et smil til ektemannen, som sitter til høyre for vitneboksen.

40-åringen sier hun hele tida har vært klar over at ektemannen og Bråthen hadde nær kontakt, gikk turer om natta og chattet.

- Hvordan så du på forholdet mellom dem? spør aktor Kjetil Omholt.

- Det var helt ukomplisert, og jeg har ikke vært sjalu, sier kvinnen.

Hun oppfatter tida ektemannen brukte på samvær med Bråthen, som oppofrelse, og mener han prøvde å stille støttende opp for venninna.

- Han er en veldig, veldig snill person, som prøver å ta vare på alle rundt seg, og er veldig flink til å hjelpe folk. Det er det som gjør at han sitter her i dag, sier kona.

Hun mener ektemannen natt til 3. august i fjor prøvde å hjelpe Bråthen slik han pleide, men at han isteden dessverre ble vitne til at hun tok sitt eget liv.

- Veldig skuffet Det er kommet fram at enkelte av chattene mellom ekspolitimannen og Bråthen var av svært seksualisert og intim karakter. Politiet mener dette beviser at det eksisterte et forhold mellom de to, men det tror ikke kona på.

- Jeg visste ikke at noen av chattene var av seksuell karakter, og ble veldig skuffet da jeg fikk vite om det. Det var veldig unødvendig. Men vi har snakket om det og er ferdige med det. Det var noen dumme ord på en skjerm.

- Det er vanskelig å lese chatteloggene uten å tenke at det har skjedd noe, sier ektemannens forsvarer Arne Lie.

- Jeg tenker at det ikke kan ha skjedd. Jeg kjenner ham, og dersom de hadde hatt et forhold, ville han ha sagt det til meg. Vi har bygd opp et liv sammen, og lar ikke ett feilskjær ødelegge alt.

- Ville sagt ifra Politiet tror fremdeles at ekspolitimannen drepte Bråthen, muligens fordi Bråthen truet ham med å gå til kona og fortelle om det angivelige forholdet.

- Hva ville skjedd dersom noen truet ham med å avsløre et forhold til deg?

- Da ville han sagt at han ville gå hjem for å snakke med meg.

Niels-Christian Schelver Petersen, bistandsadvokat for Bråthens pårørende, sier han leser chattene som at ekspolitimannen var den drivende part.

- Kan det ikke tenkes at det var den andre veien, at mannen din hadde et forhold til Linn?

- Nei, aldri i verden.

Ekspolitimannen er også tiltalt for å ha forklart seg falskt om hvor han var da Bråthen falt i vannet fra 45 meters høyde. Kona forklarer det med belastningen det var å være vitne til 33-åringens selvmord.

- Jeg ser ikke på det som løgn i det hele tatt, men utslag av et psykisk traume. Jeg klandrer meg selv for at jeg ikke oppdaget at han hadde opplevd noe da han kom hjem. Da jeg fikk vite det, tenkte jeg «stakkars ham, hva han må ha sett».

Brast i gråt Den tiltalte 42-åringen brast i gråt da Kripos i dag viste videoen av rekonstruksjonen han gjennomførte av sin framstilling i fjor.

Både aktoratet og forsvaret har ført en rekke karaktervitner i dag. Mens politikolleger av den tiltalte 42-åringen gir ham de beste skussmål som politimann og venn, føler Bråthens etterlatte seg ført bak lyset og sveket av ham.

- Jeg skjønner ikke at det går an. Først mister du samboeren din, og så mister du kompisen din, sa Bråthens samboer og ekspolitimannens nå forhenværende bestekamerat i retten.

Både Bråthens samboer og bror er overbevist om at ekspolitimannen tok livet av 33-åringen, ved å kaste henne i vannet. De finner det usannsynlig at hun klarte å klatre over rekkverket selv, med skadde ankler og lang kjole.

Rettsforhandlingene fortsetter med nye vitner i morgen.

FORSVARER: Advokat Arne Lie forsvarer den tiltalte ekspolitimannen. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
FORSVARER: Advokat Arne Lie forsvarer den tiltalte ekspolitimannen. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer