Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var røyk og sårede folk med blod i ansiktet

NTNU-ansatte Massimo kom til t-banestasjonen ved Maalbek bare minutter etter at eksplosjonen skjedde.

SJOKKERT: Massimo Butuoli, som jobber for NTNU i Brüssel, ble sjokkert av synet som møtte ham på vei til jobb i dag, ved Maalbek Metrostasjon. Foto: AFP / NTNU.
SJOKKERT: Massimo Butuoli, som jobber for NTNU i Brüssel, ble sjokkert av synet som møtte ham på vei til jobb i dag, ved Maalbek Metrostasjon. Foto: AFP / NTNU. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Massimo Butuoli jobber for NTNUs Brüssel-kontor, og fikk et utrivelig syn på vei til jobb i dag.

Utenfor Maalbek Metrostasjon sentralt i Brussel så han plutselig røyk.

-  Jeg var på gaten og så sårede mennesker med blod i ansiktene som ventet på å få hjelp. De var i live, men skadet. Jeg tror jeg kom bare et par minutter etter eksplosjonen, for trafikken gikk normalt, sier han til Dagbladet. 

Den belgiske hovedstaden ble tirsdag morgen rammet av angrep mot hovedflyplassen i byen og den aktuelle t-banestasjonen.

Han legger ikke skjul på at han er rystet. Han har bodd i Belgia i ti år, og hadde nettopp levert barna på skolen da de første meldingene om eksplosjonene kom i morges.

Mange nordmenn bor og jobber i Brüssel. Dag Asbjørnsen, som jobber for EU-kommisjonen, kjente t-baneeksplosjonen på kroppen.

PÅ VEI TIL JOBB: Massimo Butuoli dro forbi Maelbeek t-banestasjon bare minutter etter eksplosjonen, på vei til NTNUs Brussel-kontor, ikke langt fra kontorene til Europakommisjonen og Norges EU-delegasjon.
PÅ VEI TIL JOBB: Massimo Butuoli dro forbi Maelbeek t-banestasjon bare minutter etter eksplosjonen, på vei til NTNUs Brussel-kontor, ikke langt fra kontorene til Europakommisjonen og Norges EU-delegasjon. Vis mer

- Jeg satt nede på stasjonen og venta på t-banen til jobb. Så så jeg et stort lysglimt, og så kom det et smell, og så kom det en grå røyksky mot meg. Det kom folk ut av røyken og hadde skader, og gikk mot utgangen, og da så jeg at glassdører var knust og at det var store skader på inngangspartiet, sier han til NRK.

Ubekreftede tall Flere medier melder nå om at 43 mennesker skal ha mistet livet i dagens terroraksjoner i Brussel, hvorav minst tretti skal ha mistet livet på metrostasjonen Malbeek.

Politiet bekrefter at det skal det skal være drepte og skadde, men har ikke gått ut med antall, melder AFP på Twitter.

Det var i etterkant av eksplosjonene ved på flyplassen utenfor Brussel at rapporter om eksplosjoner på metrostasjonene Maalbeek og Schuman tikket inn. Bare eksplosjonen på Malbeek er offisielt bekreftet.

Alle metrostasjonene i byen er nå stengt.ALVORLIG: Politi har tatt oppstiling utenfor tbanestasjonen på Maalbek. FOTO: AFP / NTB Scanpix.
ALVORLIG: Politi har tatt oppstiling utenfor tbanestasjonen på Maalbek. FOTO: AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hele Norges coronakart