- Det var røyk og sårede folk med blod i ansiktet

NTNU-ansatte Massimo kom til t-banestasjonen ved Maalbek bare minutter etter at eksplosjonen skjedde.

SJOKKERT: Massimo Butuoli, som jobber for NTNU i Brüssel, ble sjokkert av synet som møtte ham på vei til jobb i dag, ved Maalbek Metrostasjon. Foto: AFP / NTNU.
SJOKKERT: Massimo Butuoli, som jobber for NTNU i Brüssel, ble sjokkert av synet som møtte ham på vei til jobb i dag, ved Maalbek Metrostasjon. Foto: AFP / NTNU. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Massimo Butuoli jobber for NTNUs Brüssel-kontor, og fikk et utrivelig syn på vei til jobb i dag.

Utenfor Maalbek Metrostasjon sentralt i Brussel så han plutselig røyk.

-  Jeg var på gaten og så sårede mennesker med blod i ansiktene som ventet på å få hjelp. De var i live, men skadet. Jeg tror jeg kom bare et par minutter etter eksplosjonen, for trafikken gikk normalt, sier han til Dagbladet. 

Den belgiske hovedstaden ble tirsdag morgen rammet av angrep mot hovedflyplassen i byen og den aktuelle t-banestasjonen.

Han legger ikke skjul på at han er rystet. Han har bodd i Belgia i ti år, og hadde nettopp levert barna på skolen da de første meldingene om eksplosjonene kom i morges.

Mange nordmenn bor og jobber i Brüssel. Dag Asbjørnsen, som jobber for EU-kommisjonen, kjente t-baneeksplosjonen på kroppen.

- Jeg satt nede på stasjonen og venta på t-banen til jobb. Så så jeg et stort lysglimt, og så kom det et smell, og så kom det en grå røyksky mot meg. Det kom folk ut av røyken og hadde skader, og gikk mot utgangen, og da så jeg at glassdører var knust og at det var store skader på inngangspartiet, sier han til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer