- Det var skikkelig ekkelt

Lene Fossdal (15) og de andre elevene fikk sjokkbeskjed om trusselvideo mot skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKØY (Dagbladet.no): Da Lene Fossdal (15) og de andre elevene kom på skolen i dag tidlig ble de møtt av politi som kroppsvisiterte dem og lette igjennom sekkene deres. En ukjent person hadde lagt ut en trusselvideo på YouTube, som var så alvorlig at politiet så det nødvendig å aksjonere. 

Fossdal sier hun opplevde det som ekkelt da hun kom til Erdal ungdomsskole på Askøy i Hordaland i dag tidlig.

- Det var veldig mange politifolk her, minst en i hver gang og 10 i kantina. Vi ble kroppsvisitert og hunder snuste i sekkene våre. Ingen ville si hvorfor politiet var der før vi kom i klasserommet der læreren ga oss informasjon, sier Lene Fossdal til Dagbladet.no. 

- Det var skikkelig ekkelt en stund. Vi trodde først det var en narko-aksjon fordi de brukte hunder, men det var for mange politifolk til at det kunne stemme. Noen snakket om at det kunne være en bombetrussel, men vi kunne ikke tro at det var så alvorlig. I klasserommet fikk vi vite at noen hadde skrevet trusler mot skolen på YouTube. Da ble vi veldig overrasket, og mange sa de ville gå hjem igjen, forteller Fossdal.

Skolen forsøkte å gjennomføre undervisningen i går, men elevene hadde problemer med å konsentrere seg om fag.

- Vi har snakket om hvem det kan være som står bak trusselen, men vi vet ingenting mer enn at politiet har en person inne til avhør, forteller Fossdal.

Løslatt

En person ble i formiddag pågrepet og siktet for å stå bak «skrekkvideoen». Klippet skal ha vist bilder av skolen, samt linker til videoer om Jokela-massakren og andre lignende skyteepisoder.

Personen er i ettermiddag løslatt, opplyser politiet.

TRUSSELVIDEO: Erdal ungdomsskole på Askøy i Hordaland ble truet i en YouTube-video. Foto: Leif Stang
TRUSSELVIDEO: Erdal ungdomsskole på Askøy i Hordaland ble truet i en YouTube-video. Foto: Leif Stang Vis mer

- Avhørene er avsluttet og personen er løslatt, sier lensmann Odd Dahle ved Askøy lensmannskontor til Dagbladet.no. Han opplyser at etterforskningen fortsetter for fullt og at de ikke utelukker nye avhør av personen.

Alvorlig
Trusselvideoen skal ha nevnt datoen i dag, noe som vekker minner om 18 år gamle Pekka-Eric Auvinens skremmende video, som ble lagt ut dagen før han skjøt og drepte åtte før han tok sitt eget liv i Jokela i Finland.

- Vi var nødt å ta denne trusselen på alvor og vil sette i verk de tiltak som er nødvendig for å unngå at trusselen ble satt ut i live, sa lensmann Odd Dale ved Askøy lensmannskontor tidligere i dag. 

INITERAKTIVT KART: Google Maps

- Det var skikkelig ekkelt