Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var smertefullt

Jens Stoltenberg innrømmer at han hadde store forhåpninger til Manuela Ramin-Osmundsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg hadde en vanskelig dag i går. Under et intervju på \'God Morgen, Norge\' på TV2 i dag tidlig, la han ikke skjul på at gårsdagen var tøff.

- På pressekonferansen så du mildt sagt alvorlig ut. Hvordan hadde du det inne i deg, spurte programleder Vår Staude.

- Jeg hadde det slik det så ut. Det var alvorlig og smertefullt. Jeg hadde store forhåpninger og ble skuffet.

Tok kontakt

Manuela Ramin-Osmundsen overtok som barne- og likestillingsminister i oktober i fjor, og ble dermed den første statsråden med innvandrerbakgrunn i norsk historie.

- Hadde vi visst alt det vi visste i går i forgårs, kunne mye vært annerledes, sier Stoltenberg.

De siste tre dagene har Manuela Ramin-Osmundsen blitt drevet fra skanse til skanse når det gjelder å forklare hva slags forhold hun har til Ida Hjort Kraby. Hver eneste dag har det kommet litt mer informasjon fram, men gårsdagens oppsiktsvekkende opplysninger skilte seg ut: Ramin-Osmundsen hadde snakket med en felles venninne, Anne-Lise Ryel, om Krabys søknad til stillingen som barneombud.

- I går kom en ny type informasjon. Ramin-Osmundsen tok kontakt med meg for å la meg få vite det, men jeg skulle ha fått visst det før, sier statsministeren.

FOR SENT:-Hadde vi visst alt det vi visste i går i forgårs, kunne mye vært annerledes, sier Stoltenberg. Foto: SCANPIX
FOR SENT:-Hadde vi visst alt det vi visste i går i forgårs, kunne mye vært annerledes, sier Stoltenberg. Foto: SCANPIX Vis mer

Ville fortsette

Manuela Ramin-Osmundsen ønsket å fortsette som barne- og likestillingsminister, til tross for at hun ikke hadde lagt alle kort på bordet for statsminister Jens Stoltenberg, skriver Aftenposten.

Sentrale kilder i regjeringsapparatet beskriver overfor avisa at statsministeren reagerte med vantro da Ramin-Osmundsen i går morges fortalte ham at hun ikke hadde fortalt alt.

Etter det Dagbladet kjenner til, fikk Ramin-Osmundsen aldri en reel mulighet til å diskutere med statsministeren om hun skulle fortsette eller ikke.

Statsministerens medarbeidere hadde i tre dager gitt barne- og likestillingsministeren en rekke sjanser til å legge kortene på bordet når det gjelder forholdet til Kraby.

- Jeg spurte henne: Er det annen relevant informasjon jeg trenger å få vite om, sier Jens Stoltenberg.

Men spørsmålet han ikke stilte var om Ramin-Osmundsen den 3.januar hadde snakket med en tredjeperson om at Ida Hjort Kraby kunne bli nytt barneombud. Fraværet av dette særdeles viktige spørsmålet gjorde at det gikk tre dager før Ramin-Osmundsen innså at hun ikke kunne fortsette.

Ramin-Osmundsen skal ikke ha gitt statsministeren noen forklaring på hvorfor hun ikke informerte ham tidligere.

image: - Det var smertefullt

Den endelige beslutningen om Ramin-Osmundsens avgang skal ikke ha blitt tatt før i går ettermiddag, skriver Aftenposten. Både fordi Statsministerens kontor hadde behov for å sjekke de oppsiktsvekkende opplysningene med Ryell selv, men også fordi Ramin-Osmundsen argumenterte for at hun kunne fortsette som statsråd.

Ringer ikke

Ramin-Osmundsen går formelt av som barne- og likestillingsminister under statsråd på slottet i formiddag. Da lukker hun døra til sin politiske karriere.

Statsminister Stoltenberg er tydelig på at de siste dagene har vært en stor belastning for Ramin-Osmundsen.

- Det som er viktig i en slik situasjon er å ha mennesker rundt seg, og det har hun.

- Kommer du til å ta en telefon til henne i helgen, spurte TV2-program-leder Vår Staude.

- Jeg treffer henne i dag, svarte Stoltenberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media