- Det var som å fiske i en stim

Etter 15 år som fysioterapeut var Maren Berner (40) klar for nye utfordringer i arbeidslivet. Ved hjelp av venner og venners venner kom det tilbud på løpende bånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var som å fiske i en stim, jeg dro opp den ene fine fisken etter den andre, sier Maren.

Våren 1998 takket Maren Berner ja til jobben som kunderådgiver i den svenske banken og forsikringsselskapet SEB Trygg Liv.

- En bekjent visste hva jeg var god for selv om jeg ikke hadde fagkunnskapene inne, sier Maren, som var overrasket over hva et godt nettverk kunne utrette.

Greie gutter

Maren Berner er verdensmester i brettseiling.

- Gjennom idretten fikk jeg mange kontakter. Et idrettslag er et godt eksempel på steder hvor det knyttes tette bånd. Andre steder kan være et sangkor eller en fagforening. Legger du sammen de kontaktene du har, blir det fort ganske mange. Se på Gutteklubben Grei. Når de vil skifte beite, aktiverer de kontaktnettet sitt, det kan vi jenter også gjøre mye oftere, mener Maren Berner.

I desember i fjor ble Marens avdeling i SEB Trygg Liv nedlagt, og ni kunderådgivere fikk arbeidsledighet i julegave.

Fast fisk

- Jeg hadde fått smaken på næringslivet. Denne gangen fikk jeg hjelp av Total Consult, som hadde rekruttert flere av kollegene mine. Nå tok de like godt ansvaret for hele gjengen. Alle fikk jobb etter kort tid.

- I slutten av februar hadde jeg fast fisk på kroken, sier Maren, som nå er bedriftsrådgiver i rekrutteringsfirmaet Raadhuset i Oslo.

<B>BYGGER NETTVERK:</B> Maren Berner og Ragnhild Staff bygger nettverk både for seg selv og andre.