SÅ SKUDDVEKSLINGEN: Ekteparet James og Elisabeth floyd så skuddvekslingen mellom de terrormistenkte etter Boston-bombene og politiet. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
SÅ SKUDDVEKSLINGEN: Ekteparet James og Elisabeth floyd så skuddvekslingen mellom de terrormistenkte etter Boston-bombene og politiet. Foto: Ørjan F. EllingvågVis mer

-Det var som å se på en film!

Elisabeth og James Floyd satt med sin tre uker gamle baby da de ble vitne til skuddvekslingen mellom politiet og de terrormistenkte etter Boston-bombingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WATERTOWN (Dagbladet): - Vi hørte plutselig masse støy utenfor. Da vi så ut sto to personer i dekning bak en svart SUV, og skjøt mot politiet som besvarte ilden. Vi må ha hørt minst 50 skudd, James Floyd til Dagbladet.

Han forteller også at de to personene kastet det som så ut som granatliknende gjenstander mot politiet. Noen av granatene eksploderte, mens andre ikke gjorde det.

- Vi sto der med en tre uker gammel baby og måtte gå i dekning. Vi ble selvfølgelig veldig redde, sier Elisabeth Floyd.

Flyktet Floyd-ekteparet ble til slutt vitne til at politiet overmannet den ene av de to mistenkte, mens den andre mistenkte kastet seg inn i den svarte SUVen og kjørte fra stedet i full fart.

- Det var helt surrealistisk. Det var som å se på en film, sier James.

Deretter måtte ekteparet med den lille babyen bli værende i sin bolig i fem timer før et swat-team ba dem om å evakuere.

- Vi trakk oss så langt unna skytingen som mulig. Og vi måtte ta oss et glass vin for å roe oss ned. Det var lange timer, sier James.

Unntakstilstand Hele Boston er i en tilnærmet unntakstilstand mens politiet jakter på den andre mistenkte. All kollektivtrafikk er stengt inntil videre, og skoler er stengt.

Først 07.30 lokal tid ekteparet Floyd hentet, og de kunne forlate åstedet. Hendelsen skal ha skjedd ved 01-tiden, lokal tid.

Folk blir bedt om å holde seg hjemme og ikke gå på jobb. Inntil situasjonen er avklart.