«Det var som en eksplosjon i meg»

SKIEN (Dagbladet): - Det var som en eksplosjon inni meg. Alt ble visket ut. Slik beskriver drapssiktede Gamal Hosein (35) sine følelser da han sto ved Grys grav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier hans forsvarer, advokat Jan Erik Granmo, mens Hosein sitter dypt fortvilet på cella i Skien kretsfengsel.

- Han føler seg helt maktesløs, og at han ikke er i stand til å gjøre noe med sin situasjon, sier Granmo.

Ikke mer å si

Forsvareren er en av de få kontaktene den drapssiktede har med personer utenfor fengselet.

Politiet har avhørt Hosein 23 ganger. Nå er det en pause i avhørene. De kommer neppe i gang igjen før politiet har nye opplysninger å slå i bordet med. Det kan skje denne uka.

- Min klient har fortalt alt han vet. Han har ikke mer å si før politiet kan spørre han om noe nytt, sier advokat Jan Erik Granmo.

Han karakteriserer det som sterkt da hans klient skildret sine følelser som «en eksplosjon innvendig» og at han følte seg «visket ut».

Hosein står fortsatt på at han er uskyldig i å ha tatt livet av sin kone i affekt i Faresgrillen lørdag 13. januar. Han avventer spent politiets tekniske bevis.

Rettslig avhør

Politiet føler seg overbevist om at Hosein er drapsmannen. Et rettslig avhør som er foretatt ved Skien og Porsgrunn byrett for en tid tilbake, har styrket teorien om at sjalusi er motivet.

Av avhøret, vitneforklaringer og Grys mobiltelefonbruk går det fram at hun hadde et nært forhold til en ung mann i Israel. Her bodde paret i fire år, men i lange perioder var Gamal i Skien for å drive gatekjøkken. Gamal Hosein har i avhør gjentatte ganger nektet for at han visste noe om dette forholdet.