- Det var som en rus. Det lå mye makt i å slå først

Ti prosent av de som siktes for vold i Norge er kvinner.

SLO JENTER: I magasinet Plot forteller «Johanne» hvordan hun havnet i en voldelig jentegjeng. Foto: Ellen Lande Gossner / Plot
SLO JENTER: I magasinet Plot forteller «Johanne» hvordan hun havnet i en voldelig jentegjeng. Foto: Ellen Lande Gossner / Plot Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omtrent ti prosent av de som siktes for vold i Norge er kvinner. I det nyeste nummeret av magasinet Plot forteller «Johanne» (18) om hvordan ble beryktet i jentegjengen.

Den nå 18 år gamle jenta havnet tidlig i et dårlig miljø, og ble etterhvert beryktet fordi hun var god til å sloss.

- Det var som en rus etter hvert, det føltes bra å kunne legge folk i bakken. Det var en slags mestringsfølelse i det, sier 18-åringen til dokumentarmagasinet Plot.

Hun forteller at hun pleide å gå etter ansiktet, fordi hun visste at det var der det gjorde mest vondt.

- Det lå mye makt i å slå først, folk ble overrasket over at jeg slo.

Flere kvinner slår I 2002 ble 652 kvinner siktet for voldskriminalitet, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). I 2011 hadde tallet steget til 1007. Tallene for menn er henholdsvis 5717 i 2002, og 6325 i 2011.

En studie presentert i Tidsskrift for Den norske legeforening i 2011 viser at 9 prosent av kvinner som hadde vært i partforhold det siste halvåret hadde fiket til kjæresten. Seks prosent hadde slått, sparket eller bitt partneren sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer