Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var som en vannbombe

Minst 17 omkommet i kraftig uvær på Sardinia.

KRAFTIG STORM: Det kraftige regnet som traff Sardinia i går førte til oversvømmelse og store ødeleggelser. 17 mennesker er bekreftet omkommet. Foto: Rosaspress / Reuters
KRAFTIG STORM: Det kraftige regnet som traff Sardinia i går førte til oversvømmelse og store ødeleggelser. 17 mennesker er bekreftet omkommet. Foto: Rosaspress / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innbyggerne på middelhavsøya Sardinia jobber i dag med å rydde opp etter at et voldsomt uvær rammet i går.

Den italiensk øya, som i sommerhalvåret tiltrekker seg turister fra verden rundt og er kjent for hvite strender og klart vann, så i morgentimene helt ødelagt ut enkelte steder, med biler under vann og ødelagte broer og hus.

17 mennesker har omkommet i stormen, blant dem en familie på fire, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Franco Gabrielli, sjef for det lokale sivilforsvaret, opplyser at dødstallene kan stige når redningsmannskapet kommer fram til de mer avsidesliggende områdene. Hundrevis er evakuert og har fått husene til ødelagt av det kraftige vannet.

Unntakstilstand Den italienske statsministeren, Enrico Letta, har erklært krisetilstand, og vil gi 20 millioner euro, over 164 millioner kroner, til de rammede områdene.

Hovedprioriteringen nå er å få redningsmannskap fram til de øde områdene som er rammet, gjøre rede for de som fortsatt er savnet og å få i stand et sted å bo for de som har mistet hjemmene sine.

Øya fikk hele 44 centimeter regn mandag, noe som er halvparten av mengden regn som er vanlig i løpet av et år. Det kraftige regnværet førte til springflo og oversvømmelser.

KAOTISK: En gate i byen Olbia er full av gjenstander etter oversvømmelsen i går. Foto: Alessandra Raggio / AFP Photo
KAOTISK: En gate i byen Olbia er full av gjenstander etter oversvømmelsen i går. Foto: Alessandra Raggio / AFP Photo Vis mer

- Vi har ikke opplevd en så ekstrem situasjon som dette på mange tiår. Særlig siden det har rammet hele øya, sier Giorgio Cicalo i de lokale myndighetene til TV-kanalen RAI.

- Som en vannbombe Ordfører i byen Olbia, Gianni Giovannelli, opplyser at vannnivået steg med hele tre meter på det verste, og beskriver stormen som «apokalyptisk».

- Regnet var som en vannbombe, sier han.

En politimann som hjalp til med å eskortere en ambulanse skal være blant de omkomne. Bilen han kjørte skal ha havnet under vann da en bro raste sammen, skriver AP.

Familien på fire som omkom i stormen skal opprinnelig være fra Brasil.

HUNDREVIS UTEN HUS: Redningsarbeidere hjelper innbyggere i trygghet ved hjelp av en gummibåt i Gavino Monreale på Sardinia. Hundrevis har mistet hjemmene sine etter det kraftige uværet. Foto: Rosaspress / Reuters
HUNDREVIS UTEN HUS: Redningsarbeidere hjelper innbyggere i trygghet ved hjelp av en gummibåt i Gavino Monreale på Sardinia. Hundrevis har mistet hjemmene sine etter det kraftige uværet. Foto: Rosaspress / Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media