Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var som om bakken ble til vann

Norske Muniba Ahmad er i det jordskjelvsrammede Pakistan.

 VANSKELIG Å FORBEREDE SEG PÅ:  Da et kraftig jordskjelv brøt ut i det nordlige Pakistan i dag var Muniba Ahmad fra Norge en av de som opplevde skjelvet. - Det er ikke noe man kan forberede seg på ved å se på tv, sier Muniba Ahmad til Dagbladet.
VANSKELIG Å FORBEREDE SEG PÅ: Da et kraftig jordskjelv brøt ut i det nordlige Pakistan i dag var Muniba Ahmad fra Norge en av de som opplevde skjelvet. - Det er ikke noe man kan forberede seg på ved å se på tv, sier Muniba Ahmad til Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag startet et jordskjelv med 7.7 i styrke i det nordlige Afghanistan.

Skjelvet har også rammet landene India og Pakistan, og er sterkere enn skjelvet som drepte rundt 80. 000 mennesker i det nordlige Pakistan for ti år siden.

Ennå er det usikkert hvor mange som har omkommet som følge av naturkatastrofen. 

Tribune skriver at 30 mennesker skal ha blitt drept i Pakistan, imens 12 skolejenter skal ha blitt drept i byen Talooqan  i Afghanistan.

Blant de som er i området er den norske studenten Muniba Ahmad.

Hun befant seg i andre etasje i en bygning i den pakistanske byen Gujrat da jordskjelvet brøt ut.

- Det var som om bakken ble til vann. Først merket jeg at vannet i koppen min begynte å bevege seg, så jeg sa ifra til de andre som ikke merket det. Så begynte hele huset å riste, sier Ahmad til Dagbladet.

Studenten, som til daglig studerer odontologi, forteller at hun og familien søkte tilflukt til en åpen plass i millionbyen. Gujrat ligger nordøst i landet og er ikke blant de hardest rammede byene i landet.

- Jeg har heldigvis ikke sett noen store ødeleggelser, men mange er veldig bekymret. Både for etterskjelv og for situasjonen i andre deler av landet, sier Muniba Ahmad som etter planen skal reise tilbake til Norge i morgen.

Flere byer i området skal være hardt rammet.

Skjelvet fikk bygninger i indiske New Delhi og i Afghanistans hovedstad Kabul til å riste, rapporterer nyhetsbyråene AFP og Reuters.

 RAMMER EN HEL REGION:  Både Pakistan og India er blant verdens mest folkerike land. Dagens jordskjelv med episenter i det nordlige Afghanistan har rammet hele regionen. Her fra den indiske byen Jammu. Foto; AP Photo/Channi Anand
RAMMER EN HEL REGION: Både Pakistan og India er blant verdens mest folkerike land. Dagens jordskjelv med episenter i det nordlige Afghanistan har rammet hele regionen. Her fra den indiske byen Jammu. Foto; AP Photo/Channi Anand Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!