Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var som om han var i transe

Familiefar reagerte sterkt på en manns oppførsel i svømmeanlegg.

VITNER: Flere vitner forteller i dag om episoder i svømmehaller i Bergens-området som politiet mener tiltalte Erik Andersen er innblandet i. I går forklarte en 17-åring seg for retten. Gutten skal ha blitt misbrukt av Andersen i en svømmehall i 1999. Tegning: Ørjan Jensen
VITNER: Flere vitner forteller i dag om episoder i svømmehaller i Bergens-området som politiet mener tiltalte Erik Andersen er innblandet i. I går forklarte en 17-åring seg for retten. Gutten skal ha blitt misbrukt av Andersen i en svømmehall i 1999. Tegning: Ørjan Jensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): I rettssaken mot Lommemann-tiltalte Erik Andersen (57) blir flere episoder i ulike svømmehaller i Bergens-området utdypet i dag.

Familiefaren som vitnet for retten i dag så en mann ved flere anledninger når han hadde med seg barna sine til svømmehallen på Askøy og i Radøy i 1999.

Han reagerte umiddelbart på mannens seksualiserte oppførsel.

Styrtet inn
- Når man dusjer, står man gjerne vendt inn mot veggen. Det gjorde ikke denne mannen. Han sto vendt mot de andre med og såpet seg inn, fortalte mannen.

Ved én anledning sto familiefaren og skiftet på sin yngste sønn i garderoben. Sønnen på fire år sto i dusjen. Faren merket at døra fra badstua gikk opp og en mann gikk inn i dusjen.

Han kom på at sønnen sto i dusjen, og styrtet inn.

TILTALT: Mangemillionær og billakkør fra Bergen, Erik Andersen (57). Foto: Privat
TILTALT: Mangemillionær og billakkør fra Bergen, Erik Andersen (57). Foto: Privat Vis mer

- Da så jeg mannen sto i dusjen rett ved min sønn. Han var bare et par centimeter fra min sønn, selv om alle de andre dusjene var ledige, sa mannen.

Badet ikke
Han dro med seg 4-åringen sin. Han prøvde også å se mannen rett inn i ansiktet.

- Jeg fikk ingen kontakt med ham. Det var som om han var i transe, sa familiefaren.

Faren ga beskjed til badevaktene om mannens oppførsel.

- Jeg reagerte også på at mannen ikke badet. Han gikk bare inn og ut mellom dusjen og badstuen, fortalte mannen.

DAG 4 I RETTEN: Andersens forsvarer Gunhild Lærum hilser på politiadvokat Jorid Kile Berg.
Foto: Hans Arne Vedlog
DAG 4 I RETTEN: Andersens forsvarer Gunhild Lærum hilser på politiadvokat Jorid Kile Berg. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Etter et avisoppslag tok mannen kontakt med politiet. Han plukket umiddelbart ut Erik Andersen i fotokonfrontasjon som den mistenkelige mannen fra svømmeanleggene.

I går forklarte en 17-åring seg for retten. Gutten skal ha blitt misbrukt av Andersen i en svømmehall i 1999. I dag skal både guttens eks-kjæreste og guttens mor vitne i retten.

Dagbladet følger saken i Follo tingrett.

INNRØMMET: Erik Andersen har innrømmet å ha misbrukt en gutt i Tromdheim den dagen dette overvåkningsbildet ble tatt. Foto: Politiet / SCANPIX
INNRØMMET: Erik Andersen har innrømmet å ha misbrukt en gutt i Tromdheim den dagen dette overvåkningsbildet ble tatt. Foto: Politiet / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media