- Det var som om vi hadde landet på månen

Skadene etter et liv i Amstetten-kjelleren, kommer nå fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mandag tilstod Josef Fritzl (73) at han hadde holdt datteren Elisabeth (42) fanget i kjelleren i 24 år. I løpet av de 24 årene ble hun jevnlig voldtatt av sin far, noe som resulterte i til sammen sju barn - hvorav en døde kort tid etter fødselen. Tre av barna vokste opp i kjelleren sammen med Elisabeth.

Inntil for noen få dager siden hadde Kerstin (19), Stefan (18) og Felix (5) verken beveget seg utenfor fangehullet i kjelleren eller noensinne sett dagslys. De tre barna bærer sterkt fysisk og psykisk preg av den spesielle oppveksten.

Vettskremt og bleke

Leopold Etz i Amstetten-politiet var den første utenforstående som møtte Stefan og Felix da de ble løslatt fra kjelleren.

- Den virkelige verden var helt fremmed for dem. De virket begge vettskremt og var fryktelig bleke. De to guttene ble tatt opp fra kjelleren, og virket overveldet av dagslyset som de aldri før hadde opplevd, forteller Etz til den britiske avisa The Independent.

- Vi måtte kjøre veldig sakte til sykehuset, fordi de skuttet seg for hvert billys de så og for hver hump. Det var som om vi nettopp hadde landet på månen, sier Etz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer