- Det var spesielt å se arbeids-plassen sin på den måten

Inger Lise og Kaia var i dag innom kontoret i Regjeringskvartalet for første gang siden 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pressen slapp i dag inn på befaring i Regjeringskvartalet, for første gang etter terrorangrepet 22. juli.

To andre som også var innom var Inger Lise Vestby og Kaia Solheim Hansen, seniorrådgivere i Helse og omsorgsdepartementet. De var tilbake på den bombede arbeidsplassen for første gang for å hente eiendeler fra kontorene.

- Vi har vært og tatt ut det vi ville ha med oss fra kontorene, sier Kaia Solheim Hansen til Dagbladet.

De har kontorer i S-blokka, som ligger ved Einar Gerhardsens plass og ut mot der bomba gikk av. Skadene på innsiden av bygget er store.

- Vi har sett bilder, så vi var forberedt, men det var spesielt å se arbeidsplassen sin på den måten, sier Solheim Hansen.

- Vi har funnet noen lover. Det er stort sett sånt vi må ha, sier hun.

TILBAKE PÅ KONTORET: Inger Lise Vestby og Kaia Solheim Hansen, seniorrådgivere i Helse og omsorgsdepartementet, var innom Regjeringskvartalet i dag. Foto: Jacques Hvistendahl
TILBAKE PÅ KONTORET: Inger Lise Vestby og Kaia Solheim Hansen, seniorrådgivere i Helse og omsorgsdepartementet, var innom Regjeringskvartalet i dag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Det var ikke stort de to tok med seg ut. Mye var ødelagt.

- Jeg har funnet radioen til kollega, noen briller og noen papirer som ikke var skadet. Det var ikke så lett å finne igjen ting, sier Inger Lise Vestby.

- Det var mye glasstøv på gulvet og mye som var skadet. Vinduene har også stått opp noen uker også, så en del papirer var skadet av vann, sier Vestby.

Arbeidene med å rydde og rive i Regjeringskvartalet vil ventelig vare helt fram til mai neste år.

NRK har tidligere meldt at det kan komme til å koste så mye som tre til seks milliarder å gjenoppbygge Regjeringskvartalet. Det er uklart om de eksisterende bygningene vil bli reparert og satt i stand som de var tidligere, eller om noen bygg vil bli revet.