BLE SLÅTT: Drapsdømte Peter Madsen (47) sier han mistet bevisstheten da han ble slått på cella i august. Foto: deadlinepress.dk
BLE SLÅTT: Drapsdømte Peter Madsen (47) sier han mistet bevisstheten da han ble slått på cella i august. Foto: deadlinepress.dkVis mer

Peter Madsen i retten

- Det var tisset i termokanna mi

18-åring dømt for vold mot drapsmannen.

- Jeg mener jeg har fortalt fengselsbetjentene at det var tisset i termokanna mi, og at noen av DVD-ene mine var forsvunnet, forklarte Peter Madsen i retten i dag.

47-åringen, som er dømt til livsvarig fengsel for drapet på journalist Kim Wall, var i dag tilbake i retten - men denne gangen var det ikke han som satt på tiltalebenken.

Den tiltalte er en 18-årig mann som sonet i samme fengsel som Madsen - Storstrøm fængsel på øya Falster. Mannen er tiltalt for å ha slått 47-åringen i august - resultatet ble at Madsens briller ble knust, og han fikk flere kutt i ansiktet.

- Jeg holder hendene opp foran meg og merker at jeg blir slått. Jeg har det som om det var brutt ut et jordskjelv, og jeg mister bevisstheten, forklarte Madsen i tingretten i Nykøbing Falster, ifølge BT.

- Planlagt

«Ubåt-Madsen» mener 18-åringen og en medfange planla å angripe ham inne på hans egen celle flere dager i forveien, og historien om urinen i termokanna bygger opp under dette.

Madsen forklarte at døra til cella sto åpen mens han var ute, og det var da han kom tilbake at han merket at noe var galt - lyset sto på, noen bilder var ødelagt, og en adresse var fjernet fra notatblokka hans. Etter noen dager oppdaget han at noen av DVD-ene var borte - og altså at noen hadde urinert i termokanna.

- Jeg bruker ikke termokanna til daglig. Jeg tror at det er te, og heller det i vasken, og det stinker, fordi det er flere dager gammel urin, sa han i retten ifølge Ekstra Bladet.

DANMARK: Peter Madsen er dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Det stopper ikke «Sofie» fra å besøke ham. Her forteller hun hvorfor: Video: Berlingske Tidene. Les mer her: goo.gl/fiPa1W Vis mer Vis mer Vis mer

Han mistenker sterkt at den tiltalte 18-åringen og en tredjemann som var til stede da han ble slått, sto bak hærverket, siden de visste at han var ute av cella.

Dukket ikke opp

18-åringen, som tidligere er dømt for vold, dukket ikke opp i tide til hovedforhandlingen grunnet sommel hos politiet. Forhandlingen måtte derfor utsettes til han var på plass, ifølge Politiken. Han satt seinere og gliste i retten og stirret intenst på Madsen.

Den unge mannen nekter straffskyld og hevder han handlet i nødverge, da Madsen ifølge ham tok kvelertak på ham. Dette trodde ikke tingretten noe på, og dømte ham til tre måneders fengsel - dommen ble anket på stedet.

Madsen er for tida til utredning for seinskader hos øyelege.

- Hvis du kunne se meg dypt i øynene, ville du sett at min høyre pupill er større og mer oval enn den venstre, sa han.

Venninne i retten

Under hovedforhandlingen var kvinnelige bekjente av både den tiltalte 18-åringen og Madsen til stede.

- Det er godt å se deg, sa Madsen til sin venninne i salen da han var ferdig med sitt vitnemål.

Etter angrepet søkte «Ubåt-Madsen» om å bli overført fra det toppmoderne Storstrøm Fængsel til Herstedvester Fængsel utenfor København - en psykiatisk spesialinstitusjon med gjennomgående svært farlige innsatte. Søknaden ble innvilget.

RETTSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix, Ritzau Scanpix, Frida Andersen / DagbladetVis mer Vis mer Vis mer Vis mer