- Det var total ødeleggelse

Christian Laytroux var blant de første som ankom ulykkesstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEYNE-LES-ALPES (Dagbladet): Christian Laytroux, sjef for redningshelikoptrene i Marseille satt ei et av de første helikoptrene som ankom stedet etter ulykken i går. Kun få timer etter at 150 mennesker hadde styrtet i døden.

- Det var total ødeleggelse. Flyet krasjet inn i fjellet og ble knust, sier Laytroux til Dagbladet.

- Det var et svært trist syn og veldig vanskelig for alle redningsmannskapene. Dette er det mest omfattende oppdraget vi har hatt, sier han.

ALT VAR KNUST I SMÅBITER:  Skadestedsleder Xiavier Roy sier til Dagbladet at det var et sjokk å komme til krasjstedet, fordi hele flyet var knust i småbiter. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
ALT VAR KNUST I SMÅBITER: Skadestedsleder Xiavier Roy sier til Dagbladet at det var et sjokk å komme til krasjstedet, fordi hele flyet var knust i småbiter. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer

- I dag jobber vi ikke med å idenitifisere de døde, men politiet jobber på stedet. Det er uklart når levningene kan hentes ut, sier Laytroux.

- Vanskelig Det blir svært vanskelig å hente ut de 150 ofrene for flykatastrofen i Alpene, mener den franske regionens politisjef.

 - Vi er her i høyfjellet. Det viktigste er å sikre området og hente ut likene, sier politisjef David Galtier onsdag.

Totalt er 500 franske mannskaper på stedet. Krasjstedet er omtrent på størrelse med to fotballbaner, ifølge Galtier.

MOT SØKEOMRÅDET: Helikoptere fra det franske militærpolitiet flyr fra Seyne-les-Alpes mot krasjstedet der Flight 4U 9525 fra Barcelona til Dusseldorf krasjet etter rask nedstigning. Foto:  EPA/ALBERTO ESTEVEZ
MOT SØKEOMRÅDET: Helikoptere fra det franske militærpolitiet flyr fra Seyne-les-Alpes mot krasjstedet der Flight 4U 9525 fra Barcelona til Dusseldorf krasjet etter rask nedstigning. Foto: EPA/ALBERTO ESTEVEZ Vis mer

Rundt 50 spesialstyrker er onsdag formiddag på vei til ulykkesstedet til fots, opplyser en talsperson i det franske innenriksdepartementet. De var underveis allerede tirsdag kveld, men var nødt til å slå leir for natten.

- De vil ikke ta noen risiko. Forholdene er svært vanskelige, sier talspersonen.

Svarte bokser Skadestedsleder Xavier Roy sier at det er prioritert å få ut de svarte boksene. Taleregistratoren er allerede funnet, mens man ferdskriveren så langt ikke har kommet til rette. Roy sier det var et sjokk å komme til krasjstedet.

- Alt var i småbiter. Det var ingen vinger, ingen cockpit. Ingenting. Flyet må ha truffet fjellet med høy fart. Det lå også kropper spredt rundt på stedet, men det greier jeg ikke tenke på nå, sier Roy til Dagbladet.

- TRIST SYN: Christian Laytroux, sjef for redningshelikoptertjenesten i Marseille, var blant de første på ulykkesstedet. Foto. Oda Leraan Skjetne
- TRIST SYN: Christian Laytroux, sjef for redningshelikoptertjenesten i Marseille, var blant de første på ulykkesstedet. Foto. Oda Leraan Skjetne Vis mer

Etterforskerne skal nå finne ut om flyet eksploderte da det traff bakken. Skadestedslederen sier det ikke kan utelukkes.

- Noen som var i nærheten hørte en eksplosjon, og det brant også etter krasjen, sier Roy.

Ifølge skadestedslederen er obduksjonen av ofrene i gang. Men letearbeidet er fortsatt vanskelig.

- Først må vi finne alle sammen og markere hvor de ligger. Så skal en lege gå rundt og obdusere dem. De har startet med obduksjonen, men vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta. Jeg håper det er snakk om timer, ikke dager, sier Roy til Dagbladet.

- Levningene blir tatt med hit, hvor vi har identifiseringsutstyr, sier Roy.

Airbus A320-flyet fra Germanwings styrtet i den franske delen av Alpene tirsdag formiddag. 150 mennesker var om bord på flyet, som var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf nordvest i Tyskland.