- Det var umulig å få barna til å smile eller le

Tre måneder med flyktningene har satt voldsomme spor hos den norske legen.

BARNA VERDEN GLEMTE: Disse rohingya-flyktningbarna bor i en leir i den sørlige Coz Bazar-regionen i Bangladesh. For ett drøyt år siden, den 25. august i fjor, startet Myanmar-regimet en militæroperasjon i Rakhine-staten, som førte til at rundt 700 000 rohingyaer flyktet over elva fra Myanmar til Bangladesh. - De fleste barna har ingen ordentlig skolegang, og får det neppe på lang tid, frykter Puneet Kaur, lege i Leger Uten Grenser. Foto: Monirul Alam / Epa / Scanpix
BARNA VERDEN GLEMTE: Disse rohingya-flyktningbarna bor i en leir i den sørlige Coz Bazar-regionen i Bangladesh. For ett drøyt år siden, den 25. august i fjor, startet Myanmar-regimet en militæroperasjon i Rakhine-staten, som førte til at rundt 700 000 rohingyaer flyktet over elva fra Myanmar til Bangladesh. - De fleste barna har ingen ordentlig skolegang, og får det neppe på lang tid, frykter Puneet Kaur, lege i Leger Uten Grenser. Foto: Monirul Alam / Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et drøyt år har over 700 000 rohingyaer fra Myanmar vært flyktninger i overfylte og kummerlige leire i Bangladesh.

- Situasjonen for disse menneskene er håpløs. Nå har jeg vært hjemme i én måned, men jeg klarer ikke å legge dette vekk, sier den norske legen Puneet Kaur, etter tre måneder med rohingyaene i Bangladesh.

Brent og halshugget

Det var for et drøyt år siden, den 25. august i fjor, at rohingya-minoriteten i Myanmar startet å flykte fordi noen ble brent levende, andre skal ha blitt halshugget, i tillegg til at regjeringsstyrker satte fyr på over 50 landsbyer.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer